G.V.V.V. beste in spektakelstuk

22 september 2014

Acht doelpunten, één rode, zes gele kaarten en knotsgek scoreverloop geven kleur aan duel met Sparta Nijkerk.

NIJKERK – Voor de liefhebber van een spannende en fysieke pot voetbal viel er zaterdag van alles te beleven op sportpark de Ebben­horst. Sparta Nijkerk en G.V.V.V. schotelden het publiek een schouwspel voor dat op het scherpst van de snede werd uitge­vochten. G.V.V.V. stapte met een 3-5 zege als winnaar van het veld.

Die overwinning was ook wel ver­diend. G.V.V.V. had lange tijd het beste van het spel, maar kwam in de tweede helft behoorlijk in ge­vaar. Sparta Nijkerk kwam bin­nen drie minuten van een 1-4 ach­terstand terug tot 3-4. Toen werd het nog even billenknijpen voor de Veenendaalse bank.
Simon Brouwer maakte echter vier minuten voor tijd aan alle il­lusies van de tot tien man uitge­dunde Nijkerkers een einde. De aanvoerder van G.V.V.V. scoorde na goed doorzetten 3-5. Daarmee werd het vuur, dat de hele wed­strijd brandde, gedoofd.

Trainer Erik Assink had na afloop mixed feelings aan het duel over­gehouden, vertelde hij. Uiteraard tevreden over de winst, maar zo­als gebruikelijk bij de kritische coach plaatste hij daar wel kantte­keningen bij. „We kwamen wel heel beroerd uit de kleedkamer, stonden bij de aftrap nog te slapen. Binnen vijf­tig tellen hadden we al een goal om de oren. Gelukkig dat we de zaak nog voor rust herstelden, maar het was weer zo’n moment van onoplettendheid, die we wel vaker hebben.”

Sefanja Davids was de snelle doel­puntmaker. Eerst pareerde doel­man Johan Jansen zijn schot nog, maar daarna kreeg Davids toch nog de gelegenheid om te scoren: 1-0. Via Sherwin Grot kreeg G.V.V.V. riante kansen op de gelijk­maker, maar de spits faalde op­zichtig.
„Dat was opnieuw de makke bij ons. We creëren zoveel kansen, maar scoren daaruit veel te weinig. Oké, we hebben vijf doelpun­ten gemaakt, maar dat hadden er zeker acht moeten zijn. Dan was er niets aan de hand geweest”, foe­terde Assink. Door goals van Roy Terschegget en Martin van Eck was het bij rust 1-2 in het voordeel van G.V.V.V.. Die score voerde de ploeg na de pauze op tot 1-4. Wilco den Hartog benutte een strafschop en Grot pikte, met nog 25 minuten te spe­len, eindelijk zijn doelpunt mee.

Er leek voor de Assink-brigade geen vuiltje aan de lucht. Maar dat pakte anders uit. Drie minu­ten na Grots doelpunt kwam Sparta dichterbij uit een straf­schop van Frank Tervoert (2-4) en weer drie minuten later werd het zelfs 3-4 door Dave Huymans.
„Het lijkt me duidelijk dat ik over het scoreverloop niet tevreden ben”, concludeerde Assink, die met zijn ploeg is opgeklommen naar de vierde positie.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Den Hartog, Terscheg­get, Brouwer; Van Eck (69. Ben Ah­med), Grot (81. Oostinjen), Snijders.



Jansen tevreden over rentree in doel G.V.V.V.

NIJKERK – Trainer Erik Assink van G.V.V.V. had zaterdagmiddag in de topklassewedstrijd tegen Sparta Nijkerk (3-5) twee wijzigingen in zijn team aangebracht ten opzich­te van de eerste vier wedstrijden van de competitie.
Bart Hulsbos verving op sport­park De Ebbenhorst in het cen­trum van de verdediging Tom Oostinjen en in het doel moest Christian de Haan plaatsmaken voor Johan Jansen. Jansen was vorig seizoen de eerste keuze van de oefenmeester, maar nieuwkomer De Haan (overgekomen van eer­ste divisionist Achilles’29) maakte in de voorbereiding blijkbaar een betere indruk.

Jansen kreeg zaterdag in Nijkerk drie doelpunten om de oren, maar was niet ontevreden over zijn optreden. „Het is nooit leuk als je drie keer moet vissen, iede­re keeper wil de nul houden. Achteraf gezien kon ik niet veel uitrichten te­gen de doelpunten. De eerste te­gengoal was onhoudbaar. Bij die vrije trap (van Dave Huymans, red.) zag ik de bal erg laat over de muur komen en kon ik niet meer op tijd reageren en bij die straf­schop zat ik er dicht bij. Raakte ik de bal nog wel, maar ging hij pre­cies onder mijn hand door.”

Jansen was ook een beetje trots dat hij tegen Sparta Nijkerk op een aantal momenten belangrijk was voor zijn team. Met drie fraaie reddingen behoedde de doelman G.V.V.V. voor meer tegendoelpunten. „Dat is wel een lek­ker gevoel, ja. Maar ook dat we hebben gewonnen. Dik verdiend, weer drie punten in de pocket”, lachte Jansen, die heilig van plan is zijn plaats in het doel niet meer af te staan.


Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. wint knotsgekke wedstrijd in Nijkerk