G.V.V.V. dankt Ajax voor presentje

8 december 2014

Door eigen treffer van Ajacied Lars Middelwijk boeken Veenendalers eindelijk weer een overwinning.
 

VEENENDAAL – De wet van Murp­hy is bij G.V.V.V. van het toneel ver­dwenen. Na vier nederlagen op rij kwamen de amateurs van Ajax voorbij. De Amsterdammers schonken de ploeg van trainer Erik Assink zomaar een verlate surprise in de vorm van een over­winning: 1-0. Daarbij speelde Lars Middelwijk van Ajax voor Sinterklaas. De ver­dediger verschalkte na precies elf seconden zijn eigen doelman door een voorzet van Joey Snij­ders achter hem tegen de touwen te werken: 1-0. Daarmee kreeg Middelwijk de twijfelachtige eer van de snelste eigen doelpuntma­ker in de geschiedenis van de top­klasse achter zijn naam.

Achteraf was dat het enige doel­punt van de wedstrijd. Wrang voor Ajax, want de Amsterdam­mers hadden meer verdiend. Maar eindelijk het mazzeltje dat G.V.V.V. zo goed kon gebruiken. Nu eens een keer niet zelf heel snel op achterstand komen, maar juist de tegenstander.

Wie gedacht had dat de voor­sprong G.V.V.V. vleugels zou geven, kwam bedrogen uit. Ajax ging op jacht naar de gelijkmaker en G.V.V.V. moest achteruit. „Het werd een moeizaam vervolg”, had ook Assink gezien. „Als je niet in goede doen bent, moet je terug­vallen op vaste waarden. Maar die laten het ook een beetje afweten. Tja, dan wordt het een kwestie van overleven. En dat hebben we gedaan. Ook de laatste vijftien mi­nuten, toen we met tien man kwa­men te staan.” Oorzaak daarvan was de tweede gele kaart, die Wilco den Hartog ontving van scheidsrechter Van der Burg. „Onnodig en niet volwas­sen”, oordeelde Assink. „Wilco liet zich provoceren door die nummer 9 (Mimoun Eloisghiri, red.). Maar dan moet je je inhouden, als je weet dat je al een kaart hebt.”

G.V.V.V. trok vervolgens de zege over de streep met voetbal dat to­taal niet bij de ploeg paste. Lange ballen naar voren, vooral via doel­man Johan Jansen en dan maar zien of er wat mee te doen viel. Dat was weinig tot niets.
G.V.V.V. mocht daarom Ajax op de blote knieën danken dat de Am­sterdammers totaal niet effectief waren. Daarbij onderscheidde doelman Johan Jansen zich een paar keer door inzetten van Ken­neth Misa-Danso en Middelwijk goed te keren.

G.V.V.V.: Jansen; Oostinjen, Bonke, Huls­bos, Adnane; Den Hartog, Brouwer, Terschegget; Ben Ahmed (76. Van Eck), Grot (56. Ouaddouh), Snijders.

Aanvaller Fahti Ben Ahmed, dit keer startend in de basis van G.V.V.V., stuit op Ajax-doelman Maurits Schmitz. De Veenendalers wonnen weer eens na een eigen doelpunt van de Amsterdammers. Foto: Herman Stöver
 

Ben Ahmed blij met basisplek

VEENENDAAL – Hij gaf het na af­loop volmondig toe. De wedstrijd tussen G.V.V.V. en Ajax was niet best geweest. Maar daar maalde Fahti Ben Ahmed na afloop niet om.

G.V.V.V. had gewonnen (1-0) en al­leen dat telde. De aanvaller, afgelo­pen zomer overgekomen van JVC Cuijk, mocht eindelijk een keer van trainer Erik Assink in de ba­sis starten. „Ik ben weer naar G.V.V.V. gekomen om te voetballen. Aan op de bank zitten heb ik een hekel. Zolang de ploeg het goed doet, in de samenstelling die de trainer heeft bepaald, zal je mij niet horen. Als het team echter blijft verliezen, hoop en verwacht ik wel dat ik een kans krijg om te spelen. Die heb ik nu gehad en daar ben ik blij om. Dat ik gewis­seld werd, nadat Wilco (Den Har­tog, red.) rood kreeg, vond ik lo­gisch. Martin van Eck is verdedi­gend beter.”

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Ajax geeft verlaat Sinterklaascadeau aan G.V.V.V.