G.V.V.V. door naar bekerfinale

30 april 2015

Veenendaalse topklasser met pijn en moeite langs Hoogland. Ploeg stuit in eindstrijd op IJsselmeervogels.

VEENENDAAL – G.V.V.V. maakte gis­teravond in het bekerduel met zondageersteklasser Hoogland de favorietenrol op geen enkele wij­ze waar. Het werd 1-0 voor de Vee­nendalers, die na 2013 weer in de bekerfinale staan.

Die eindstrijd werd twee jaar gele­den op neutraal terrein in Spaken­burg verloren van Argon (2-3), dat zo op waardige wijze afscheid nam van het zondagvoetbal.
Nu wordt grootmacht IJsselmeer­vogels de tegenstander. De Spa­kenburgers wonnen dinsdag na strafschoppen van DOVO. Daar­mee kwam er een streep door de gehoopte Veenendaalse finale tus­sen blauw en rood.

Voor Hoogland was er gister­avond op Panhuis eigenlijk niets te verliezen. Nou, voor trainer Peter Visee van Hoogland wel. Hij was eerder hoofdtrainer van G.V.V.V. en het is altijd leuk om van je oude werkgever te winnen. Maar dat zat er voor Visee niet in, hoewel zijn ploeg eigenlijk meer verdiend had. Hoogland voetbal­de leuk mee, maakte het G.V.V.V. zelf nog tijdlang flink lastig, maar slaagde er niet in om de paar kan­sen, die er echt wel waren in doel­punten om te zetten.

G.V.V.V. speelde ronduit slecht. De equipe van trainer Erik Assink lijkt op de laatste benen te lopen en oogde niet geïnspireerd om het seizoen nog enige glans te ge­ven met bekerwinst.
Bart Hulsbos, de centrale verdedi­ger van G.V.V.V., ontkende dat de spelers er met de pet naar hadden gegooid. „Op het oog leek het mis­schien dat we inspiratieloos voet­balden. Maar we gingen echt het veld in met het idee om te win­nen. Om er een leuke wedstrijd van te maken. Alleen kwam daar weinig tot niets van terecht. Dat lag deels aan onszelf, maar kwam ook door Hoogland, dat ons pri­ma partij bood en weinig ruimte om te voetballen weggaf.”

G.V.V.V. viert de openingstreffer van de latere matchwinnaar Dennis van Meegdenburg (rechts). foto Herman Stöver


Toch kwam G.V.V.V. na 23 minuten op voorsprong. Uit één van de weinig goed lopende aanvallen, die bij Rodny Hofman begon. Via Simon Brouwer belandde de bal bij Dennis van Meegdenburg en de teruggehaalde spits scoorde fraai de 1-0.

Daarvoor had Sherwin Grot een opgelegde kans gemist. De buiten­speler schoot op doelman Sebasti­aan Bruins. Grot had de bal ook op Brouwer kunnen afleggen. In het tweede bedrijf faalde Grot op­nieuw. Alleen voor Bruins pro­beerde hij met een lob over de doelman te scoren, maar de bal verdween naast de paal.

„Als Sherwin het tweede doel­punt maakt is de wedstrijd gelo­pen. Nu bleef het spannend tot het einde en hoopte Hoogland op de gelijkmaker. Gelukkig staan we in de finale. Kunnen we nog een prijsje pakken. Daar hopen we allemaal op”, sprak Hulsbos.
De finale staat gepland op 16 mei. Plaats van handeling is nog niet bekend. Daarover gaan G.V.V.V. en IJsselmeervogels in conclaaf. 

G.V.V.V.:
 Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Terschegget, Brouwer, De Leeuw (65. Holman); Van Eck, Van Meegdenburg (68. Ben Ahmed), Grot.

Door: Eit Hendriks 

Gerelateerd artikel: 'Opa' schiet G.V.V.V. naar de finale