G.V.V.V. draagt finale op aan Joey Snijders

16 mei 2015

G.V.V.V. draagt bekerfinale tegen Vogels op aan Joey Snijders

VEENENDAAL – Dat het een moeilij­ke klus gaat worden, beseft Taou­fik Adnane als geen ander. De vleu­gelverdediger van G.V.V.V. speelt van­middag de finale van de districtsbe­ker tegen IJsselmeervogels en aan de Vogels hield G.V.V.V. de laatste twee seizoenen geen al te beste herinneringen over.

In het voetbaljaar 2013/2014 ver­loor G.V.V.V. drie keer van de ploeg van trainer Frans Adelaar. Twee competitieduels én de halve fina­le van de districtsbeker. In de vori­ge week afgesloten competitie viel er in Spakenburg een neder­laag (2-0) en thuis een gelijkspel (2-2) te noteren.

Vaak speelde G.V.V.V. het betere voetbal, maar stonden de Veenen­dalers na afloop wel steeds met le­ge handen. Daar wil Adnane van­daag verandering in aanbrengen.
„We willen met z’n allen het sei­zoen afsluiten met een prijs. Voor onszelf, voor de supporters en voor Joey (Snijders, EH). Als sym­bolisch eerbetoon willen we voor hem de beker omhoog houden.
Dat is onze insteek van vandaag”, legt Adnane uit.

Met Snijders gaat het na zijn ern­stig auto-ongeluk in februari, waarna hij maandenlang in coma lag, een ietsje beter. Hij herkent zo nu en dan dingen en drinkt weer slokjes water. Maar de vleugelaanvaller van G.V.V.V. heeft nog een zeer lange weg te gaan en zal nooit meer de oude worden, zo­veel is wel duidelijk.
 

Taoufik Adnane probeert Nick Ripson te omzeilen. Foto: Herman Stöver

Adnane vindt het jammer dat de wedstrijd bij IJsselmeervogels wordt gespeeld. „Het mooiste was in Veenendaal geweest, maar op neutraal terrein had ik ook prima gevonden. De clubs zijn er niet uitgekomen, omdat IJsselmeervo­gels weigerde om later dan drie uur te spelen en er elders op dat tijdstip geen alternatieven waren.
Dan gaan we het in de hol van de leeuw doen, het is niet anders.”

Over het akkefietje met Fahti Ben Ahmed, die vorige week, na zijn doelpunt tegen Spakenburg, een provocerende gebaren naar de tri­bune maakte, heeft hij een uitge­sproken mening.
„Ik distantieer me er volledig van. Zoiets zou ik nooit doen. Als je het ergens niet mee eens bent of je niet goed behandeld voelt, moet je eerst bij jezelf te rade gaan. Daarna pas reageren. Bovendien op gepaste wijze, niet de ma­nier waarop Fahti het deed. Goed dat hij op de website zijn excuses heeft aangeboden, maar toch blijft het een domme actie. Hij gaat naar een andere club, maar heeft geen reclame voor zichzelf gemaakt, lijkt me”, stelt Adnane onomwonden.

G.V.V.V. mist tegen IJsselmeervo­gels Wilco den Hartog. De mid­denvelder heeft nog steeds last van de knieblessure die hij in de winterstop bij het Jan Rebergen zaalvoetbaltoernooi opliep.
G.V.V.V. doet in de toekomst niet meer mee aan het evenement.
Simon Brouwer verdraaide vorige week zijn knie tegen Spakenburg, maar hoopt toch inzetbaar te zijn.

IJsselmeervogels-G.V.V.V. (15.00 uur, sportpark De Westmaat, Spaken­burg).

Door: Eit Hendriks