G.V.V.V. faalt op alle fronten

17 november 2014

Veenendalers komen snelle achterstand niet meer te boven en verliezen verdiend van ONS Sneek.


VEENENDAAL – Hoe diep een ploeg in korte tijd kan zinken, liet G.V.V.V. zaterdag thuis tegen ONS Sneek zien (0-2). Van een elftal dat met sprankelend voetbal en barstend van het zelfvertrouwen het publiek wekelijks vermaakte, is de equipe van trainer Erik As­sink verworden tot een stel dolen­de voetballers, dat wanhopig op zoek is naar vorm, scherpte en ge­loof in eigen kunnen.

Een week eerder ging G.V.V.V. in Maassluis nog onverdiend onder­uit tegen Excelsior (1-0), maar za­terdag viel er niets af te dingen op het verlies tegen de Friezen. Door een snel tegendoelpunt, na veer­tig seconden lag de bal door slecht verdedigen al achter doel­man Johan Jansen, kwam in de rest van het duel het gebrek aan mentale weerbaarheid van G.V.V.V. onbarmhartig aan het licht.
„We waren mentaal inderdaad erg zwak”, erkende Assink na af­loop. „Gedurende tien minuten in de eerste helft kwam even de Schwung in het elftal en leek het erop of we de gelijkmaker gingen scoren, maar al gauw was de fut er weer uit en werd het drijfzand. Was het niet eens een net niet ver­haal, maar was het op een enkele uitzondering na helemaal niets.”

Assink had gezien dat veel van zijn spelers niet in goeie doen zijn. Van doelman Johan Jansen tot spits Sherwin Grot, in alle li­nies ontbrak het aan zelfvertrou­wen en werd G.V.V.V. gemakkelijk door ONS afgetroefd.
„Neem alleen het aantal terug­speelballen op Johan. Dat was een teken van zwakte. Vooral als je ziet dat je doelman er eigenlijk niets goeds mee doet. Dan zoek je naar andere oplossingen. Maar dat gebeurde niet, omdat de spelers zelf niet goed in hun vel zaten.”

ONS vond het prima. De snelle voorsprong door de lange spits Tjisse Kerkstra, speelde de bezoekers in de kaart. G.V.V.V. mocht ver­volgens het initiatief nemen, maar kon daar niets mee. ONS troefde de thuisploeg op strijdlust en overtuiging volledig af.
En toen de Friezen in de 53ste mi­nuut door Martijn Roosenburg uitliepen naar 0-2 wist iedereen op Panhuis, dat de wedstrijd gelo­pen was. Aanvallend maakte G.V.V.V. geen enkele vuist en ONS bleef verdedigend gemakkelijk overeind.

De strafschop, die G.V.V.V. in bles­suretijd kreeg en opnieuw werd gemist door Wilco den Hartog, was illustratief voor de onmacht. G.V.V.V. krijgt morgen de gelegen­heid te laten zien dat de malaise tijdelijk is. Dan is de Koninklijke HFC op Panhuis de tegenstander in de tweede ronde van de strijd om de districtsbeker van West 1.

G.V.V.V.: Jansen; Oostinjen, Bonke (46. De Leeuw), Hulsbos, Adnane (26. Hol­man); Den Hartog, Brouwer, Terscheg­get; Van Eck (76. Ouaddouh), Grot, Snijders.

Bart Hulsbos (midden, blauw shirt) en Simon Brouwer (rechts) proberen gevaar te stichten in de defensie van ONS Sneek. Foto: Herman Stöver


Brouwer baalt van ‘novemberdip’
 

VEENENDAAL – Met een gezicht vol twijfels ging Simon Brouwer er bij zitten. De aanvoerder van G.V.V.V. had zich zijn terugkeer in het elftal van trainer Erik Assink heel anders voorgesteld. Door een knieblessure, eind september op­gelopen tegen Hoek, stond hij een aantal weken buitenspel, maar za­terdag tegen ONS was hij voldoen­de hersteld om in de basis te be­ginnen.

„Waar het aan lag dat we met 2-0 verloren”, herhaalde Brouwer de vraag. „Ik zou het echt niet we­ten. Nou ja, we speelden slordig, te gehaast, omdat we door die vroege goal van ONS vanaf mi­nuut één achter de feiten aanlie­pen. Dan wil je die achterstand zo snel mogelijk compenseren. Maar we liepen onszelf voorbij, creëer­den veel te weinig kansen en kwa­men nooit in ons spel.”

Na de 1-0 nederlaag vorige week bij Excelsior Maassluis dus op­nieuw een zeperd voor G.V.V.V.. Vo­rig seizoen verloor G.V.V.V. in de­zelfde periode van de competitie vier keer op rij, duikelde van de koppositie naar plaats elf en moest ineens naar onderen kij­ken.
„Tja, noem het onze november­dip”, probeerde Brouwer met een kwinkslag. Maar de aanvoerder vond de twee nederlagen wel heel ongelukkig. „Kijk tegen top­ploegen als IJsselmeervogels mag je een keer verliezen. Maar van zo­genaamde kleintjes moet je, met alle respect, winnen.”
Brouwer besefte ook dat zaterdag met HHC Hardenberg een tegen­stander van formaat wacht. G.V.V.V. won in de topklasse nog niet op De Boshoek, speelde er slechts één keer gelijk.
 

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Machteloos G.V.V.V. verliest weer