G.V.V.V. gaat door ten koste van JSV Nieuwegein

15 april 2015

G.V.V.V. is door een magere 1-0 ze­ge op JSV Nieuwegein doorge­drongen tot de halve finale van de districtsbeker van West I. De win­nende treffer viel na twaalf minu­ten uit een gemakkelijk gegeven strafschop, die door Roy Terscheg­get werd verzilverd.
Trainer Erik Assink wilde niet te veel woorden vuil maken aan de wijze waarop zijn ploeg had geac­teerd. Hij gebruikte wel de ter­men ‘misplaatste hoogmoed’ en ‘plichtmatig’. De coach sloeg daar­mee de spijker op zijn kop.

Want wat G.V.V.V. liet zien een top­klasser onwaardig. Het was lo­gisch dat JSV de ruimtes klein wilde houden. Daar had G.V.V.V. wei­nig antwoord op. „We misten de creativiteit om door de verdedi­ging van JSV heen te komen. In plaats van de bal het werk te laten doen, gingen we er mee lopen. Bo­vendien was de passing erg slor­dig”, zei Assink. Na de 1-0 leek het erop dat G.V.V.V. wilde doordrukken, maar al snel verviel de thuisploeg in zulk slaapverwekkend en armetierig voetbal, dat het op een belediging voor de supporters neerkwam.

„Op basis van inzet heeft JSV het ons zelfs zo nu en dan moeilijk ge­maakt. Van de frisheid, die we een paar weken geleden in de be­kerwedstrijd tegen Spakenburg (4-1 winst, red.) nog ten toon spreidden, was vanavond hele­maal niets te zien.”

Gerelateerd artikel: Blauwen naar halve finale districtsbeker West I