G.V.V.V. geeft winst uit handen

20 april 2015

Veenendalers leiden twintig minuten voor tijd nog met 2-0, maar zien Scheveningen toch naast zich komen.

VEENENDAAL – Sherwin Grot, de aanvaller van zaterdagtopklasser G.V.V.V., scoorde al na zes minuten de openingstreffer in de wed­strijd van de Veenendalers tegen Scheveningen (2-2). Daarmee bracht de Arnhemmer zijn totaal op dertien treffers en is hij veruit de beste doelpuntenmaker van G.V.V.V.

Grot is onberekenbaar, razend­snel, een plaaggeest voor menige tegenstander. In de diepte aange­speeld is hij haast niet bij te be­nen. Maar Grot heeft ook vaak oor­log met de bal en laat zich de ge­makkelijkste ballen afpakken. Toch scoort hij regelmatig en loopt zich vaak het schompes voor het team.

„Het doelpunt van Sherwin was fraai, de aanval ook, maar daarna heb ik weinig positiefs meer van hem gezien”, reageerde coach Erik Assink na afloop. „Maar dat kan ik ook van een aantal andere spelers zeggen. Er gaven weer te­veel jongens niet thuis. Daar kan ik lang over zeuren, maar het is wel een feit.”
Assink had, net als de Veenendaal­se aanhang, nog wel genoten van de eerste twintig minuten van zijn ploeg. „Dat leek nog ergens op, maar daarna zag ik al dat de echte schwung uit het elftal ver­dween. Niettemin kregen we ge­noeg kansen en hadden we de pech dat een paar ballen van de doellijn werden gehaald.”

De aanwezigheid van Dennis van Meegdenburg liet G.V.V.V. dit keer niet tot grote hoogte stijgen. De ploeg gaf een zeker lijkende overwinning uiteinde­lijk alsnog uit handen tegen Scheveningen. Foto : Herman Stöver


Maar daarnaast hadden Taoufik Adnane, Bart Hulsbos en Grot Scheveningen al op een onoverbrugbare achter­stand moeten zetten. „Het is het verhaal van deze competitie”, vond Assink. „Voorin scoren we veel te weinig, is er nooit een wed­strijd waarin we met een veilige 3-0 voorsprong de rust in gaan. En dan volgen er prompt slipper­tjes achterin. Niet één keer, maar bijna elke wedstrijd. Gebeurde vroeger ook wel, maar dat com­penseerden we door veel te scoren. Nu niet en dat is onze makke geweest, waardoor we ontzettend veel punten hebben verspeeld.”

Vorig seizoen scoorde G.V.V.V. uit 28 gespeelde wedstrijden 67 doel­punten en kreeg er 42 om de oren. Deze voetbaljaargang staat de teller na evenveel wedstrijden op 46 gescoorde doelpunten voor en 45 tegentreffers. Daarmee wor­den de woorden van de trainer on­derstreept.
Toch kwam G.V.V.V. zaterdag op wat een veilige 2-0 voorsprong leek. Simon Brouwer stond in de 59ste minuut aan het eindstation van een goed lopende aanval. De aanvoerder gleed de voorzet van Rodny Hofman keurig binnen.

Maar twintig minuten voor tijd deed Scheveningen wat terug. Een voorzet van Elliot Pattinama werd door de gehele defensie van G.V.V.V. gemist waarna de bal via G.V.V.V.’er Danny de Leeuw of Mar­vin Nieuwlaat in het doel leek te verdwijnen. Later werd Nieuw­laat als doelpuntenmaker aange­wezen: 2-1. En vier minuten later werd het nog 2-2 door Tim Peters, na een akelig misverstand in de Veenendaalse defensie.

„Geklungel van de eerste orde”, foeterde Assink. „Op deze wijze blijven we kwetsbaar voor tegendoelpunten. Ook straks in de hal­ve finale van de districtsbeker te­gen Hoogland. Op papier zijn we daarin de favoriet, maar zo gemak­kelijk zal het niet gaan, als we niet beter spelen. Dat hebben we tegen JSV Nieuwegein wel laten zien. Ook maar ternauwernood met 1-0 gewonnen. Dus laat nie­mand op een walk-over rekenen. Ik doe dat zeker niet.”

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Oostinjen (46. De Leeuw), Terschegget, Brouwer; Van Eck, Van Meegdenburg (79. Ristisc), Grot.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Tweede draw op rij voor Assink’s pupillen