G.V.V.V. graaft zijn eigen graf

15 september 2014

Hoogmoed van Veenendaalse topklasser komt met 2-3 verlies tegen SC Genemuiden lelijk voor de val.

VEENENDAAL – G.V.V.V. blijft onbere­kenbaar. De ene week is het alles, een week later is het niets. Zater­dag liet de ploeg van trainer Erik Assink zich tegen SC Genemui­den weer eens van zijn slechtste kant zien. Een belabberde eerste helft leverde een 2-3 achterstand op en die konden de Blauwen daarna niet meer goed maken.

Assink was na afloop des duivels over het gemak waarmee G.V.V.V. in de eerste helft dacht de bezoe­kers uit Genemuiden opzij te kun­nen zetten. „Het was stuitend om te ervaren hoe hautain mijn ploeg voetbalde. Op het arrogante af. In plaats van venijn en de absolute wil om te winnen droop hoog­moed en gemakzucht van mijn spelers af. De boodschap om van­af het begin bij de les te zijn, duels te willen winnen en goed in de organisatie te spelen, werd niet opgevolgd en dat mag ik me­zelf aanrekenen. Blijkbaar ben ik niet voldoende tot ze doorgedron­gen”, blikte Assink met ingehou­den woede op de wedstrijd terug.
 

Ook Simon Brouwer kan het verschil niet maken voor G.V.V.V. tegen SC Ge­nemuiden. De Veenendaalse topklasser verzuimt zich na een ondermaatse eerste helft na de hervatting te herpakken. Foto: Herman Stöver

Het begon allemaal nog wel zo goed voor de thuisploeg. Al na ze­ven minuten legde G.V.V.V. een goed lopende aanval op de mat, waaruit Roy Terschegget een ju­weel van een dieptepass op Sher­win Grot verzond. De spits antici­peerde snel en passeerde doelman Albert Flier feilloos: 1-0.
Nog geen minuut later had SC Ge­nemuiden al weer naast G.V.V.V. kunnen staan, maar Tjeerd Korf verkwanselde een opgelegde kans. Twee slippertjes van Wou­ter Bonke luidden alsnog de af­gang
in. Eerst legde hij in de zes­tiende minuut Anne van der Kolk niets in de weg (1-1), een kwartier later leverde de centrale verdedi­ger de bal in bij Philip Ties: 1-2.

„Iedereen stond er bij en keek er naar. Niemand die corrigerend op­trad. Niet fysiek en niet verbaal. We hebben een leuke groep, die goed met elkaar omgaat, maar na half drie gelden er andere nor­men. Maar iedereen hield de lip­pen stijf op elkaar en accepteerde de doelpunten zonder te morren.
Dat kan en mag niet op topklas­se- niveau”, foeterde Assink.

Dat G.V.V.V. voor rust nog iets te­rug deed via een goal van Simon Brouwer leek perspectieven te openen. Maar de 2-3 bleef tot het einde op het bord, hoeveel beter G.V.V.V. na rust ook speelde en hoe­veel kansen de ploeg ook miste.


G.V.V.V. : De Haan; Hofman, Bonke (65. Ouaddouh), Oostinjen, Adnane; Den Hartog (59. De Leeuw), Brouwer, Ter­schegget; Van Eck, Grot (73. Ben Ah­med), Snijders.


Regelneef Terschegget onthutst

VEENENDAAL – Roy Terschegget, de grote regelneef op het midden­veld van G.V.V.V., was na afloop bijna sprakeloos over de neder­laag van zijn ploeg tegen Genemuiden. „Wat moet ik er van zeggen”, vroeg hij zich hard­op af. 

„Ons spel in de eerste helft leek nergens op. We gaven de voor­sprong door persoonlijke fouten op een heel knullige manier weg.
 Goed, dat kan gebeuren. Maar daarna hadden we de rug moeten rechten en ons in de wedstrijd te­rug moeten knokken. Dat ver­zuimden we. Onbegrijpelijk.”
 
Terschegget had ook gezien dat G.V.V.V. in de tweede helft kramp­achtig op weg ging om de gelijk­maker te produceren.
„Maar we speelden te gehaast en daardoor misten we scherpte. Op een gegeven moment werd het vechten tegen de tijd, maar die glipte tussen de vingers door.”

Door: Eit Hendriks