G.V.V.V. heeft iets recht te zetten tegen Spakenburg

6 september 2014

VEENENDAAL – G.V.V.V. verloor vorig seizoen aan het einde van de com­petitie het beslissingsduel met Spa­kenburg om het kampioenschap van de topklasse (2-1). Die ne­derlaag zijn ze in het kamp van de Veenendaalse Blauwen nog niet vergeten.
Eigenlijk voelen ze zich bij G.V.V.V. ook een beetje bestolen. Boven­aan eindigen met een veel beter doelsaldo (+10) dan Spakenburg en toch een beslissingswedstrijd moeten spelen.

„Natuurlijk allemaal volgens de re­gels van de KNVB”, merkt G.V.V.V.-verdediger Taoufik Adna­ne op. „Toch gek dat het wel voor het amateurvoetbal geldt en niet voor het profvoetbal. In het betaal­de voetbal is de club, die op doel­saldo bovenaan eindigt ook kam­pioen. Daarin zou één lijn getrok­ken moeten worden. Nu blijf je toch met een onbehaaglijk gevoel zitten.
Adnane is lang ziek geweest van de nederlaag, kon het verlies niet uit het hoofd krijgen, vertelt de linksback. „Ik ben samen met Roy (Terschegget, red.) op vakantie ge­weest en dan praat je natuurlijk veel over de gemiste kans op de ti­tel. Maar het is nu zaak om daar niet meer bij stil te staan. We moeten vooruit kijken, zien dat we weer mee gaan doen om het kampioenschap. Dat zal geen een­voudige opgave zijn, dat weten we ook, maar we hebben de kwali­teit om in die missie te slagen.”

Wil G.V.V.V. een kans van slagen hebben, dan zullen hij en zijn ploeggenoten nog volwassener moeten worden, meent Adnane. „Ik denk dat we het afgelopen sei­zoen opnieuw te vaak het braafste jongetje van de klas geweest zijn.”
„Als ik de wedstrijden tegen Spa­kenburg en IJsselmeervogels te­rughaal, zie ik dat zij alle midde­len in de strijd gooien om het spel van de tegenstander te ontre­gelen. Tijdrekken, blessures voorwenden en vooral een voorsprong koesteren. Niet ten koste van alles nog een doelpunt willen maken. Misschien niet altijd even mooi, maar dat nemen ze op de koop toe. Het resultaat is heilig.”
Adnane krijgt vandaag in en te­gen Spakenburg de kans om te la­ten zien dat de ploeg intussen bijgeleerd heeft. „Het wordt onge­twijfeld een mooi duel”, daarvan ben ik overtuigd. We hebben er met z’n allen veel zin in, lekker scherp getraind, dus we zijn er klaar voor.”

Spakenburg-G.V.V.V. (15.00 uur, sportpark De Westmaat, Spaken­burg).

G.V.V.V., geblesseerd: Johan Jansen (hoofd).

Door: Eit Hendriks