G.V.V.V. kijkt met een schuin oog omlaag

10 maart 2015

VEENENDAAL – Lukt het niet links­om, dan moet het maar rechtsom. Met die gedachte begint G.V.V.V. vanavond aan de inhaalwedstrijd tegen IJsselmeervogels. De Vee­nendaalse topklasser moet hoog­nodig punten pakken om niet ver­der af te glijden.

Want G.V.V.V. moet met een schuin oog naar beneden kijken. De ploeg van trainer Erik Assink bezet op dit moment nog wel de achtste positie, maar heeft uit de vier gespeelde duels na de winter­stop maar één schamel punt ge­haald. Bij Hoek werd met 0-0 ge­lijkgespeeld, nederlagen waren er tegen Sparta Nijkerk (2-4), Capel­le (1-0) en zaterdag tegen Excel­sior Maassluis (0-1). Assink gaf het na de wedstrijd te­gen Excelsior al aan. „We moeten zo snel mogelijk een paar wedstrij­den winnen om op 38 punten te komen, anders komen we geheid in de problemen.”

Het is het enige doel dat de coach deze competitie nog voor ogen heeft. G.V.V.V. heeft vier punten voorsprong op Hoek, dat op de dertiende plaats staat en verplicht tot nacompetitie. Weliswaar heeft G.V.V.V. een paar inhaalduels te­goed, maar de tegenstanders zijn niet de minsten: IJsselmeervogels, FC Lisse en Kozakken Boys.

Assink kan vanavond tegen IJssel­meervogels weer beschikken over Rodny Hofman en Martin van Eck. Zij waren tegen Excelsior Maassluis geschorst. Ook de op donderdagen nog altijd meetrainende spits Dennis van Meegden­burg, vorig seizoen afgezwaaid, is aan de wedstrijdselectie toege­voegd. Bart Hulsbos is na zijn vijf­de gele kaart juist wel geschorst.

De Vogels, die zaterdag met 3-1 bij Barendrecht verloren, staan in punten gelijk met G.V.V.V., maar speelden twee duels meer. De ploeg van trainer Frans Adelaar won eerder in de competitie thuis met 2-0 van G.V.V.V. en zal er onge­twijfeld op gebrand zijn, net als vorig seizoen (0-2), met een zege van het veld te stappen.

G.V.V.V.-IJsselmeervogels (20.00 uur, sportpark Panhuis, Veenendaal).

G.V.V.V., geblesseerd:
niemand.

Door: Eit Hendriks