G.V.V.V. laat zeker lijkende prijs glippen

11 augustus 2014

Slechte tweede helft tegen hoofdklasser Quick Boys doet Veenendalers de das om op eigen Vallei en Rijn toernooi.

VEENENDAAL – Met nog de tweede helft voor de boeg tegen Quick Boys leek zaterdagmiddag op het Panhuis de winnaar van de derde editie van het Vallei en Rijn toer­nooi al vast te staan. Gastheer G.V.V.V. had een voorsprong van 2-0 op de hoofdklasser uit Katwijk en was heer en meester op het eigen kunstgras. Na het eindsignaal stond echter de stand van 2-3 op het scorebord en ging de beker en winstpremie mee naar het trainingskamp van Quick Boys in Oosterbeek.

Trainer Erik Assink baalde stevig van de prestaties van zijn ploeg na rust. „In de eerste helft zag ik veel zaken waar ik blij van kon worden. Het enige minpunt was dat we niet verder kwamen dan de 2-0 (Sherwin Grot en Roy Ter­schegget, red.), terwijl dat er ze­ker vier hadden kunnen en moeten zijn. Misschien hebben ze nu weer eens geleerd dat twee goals verschil geen zekerheid is voor de overwinning.”

Afgelopen donderdag begon het organiserende G.V.V.V. met een rui­me zege op de kersverse zondag­topklasser USV Hercules. De Utrechters hadden niet veel in te brengen en werden door treffers van Terschegget, Martin van Eck, Wilco den Hartog en nieuwko­mer Ismail Ouaddouh met 4-0 verslagen. In die wedstrijd maak­te ook Danny de Leeuw zijn de­buut voor eigen publiek. „Ik heb in alle oefenwedstrijden mijn mi­nuten gekregen”, aldus de van zondagtopklasser Haaglandia over­gekomen Utrechter.

 

Martin van Eck moet alle zeilen bijzetten om in balbezit te blijven tegen Quick Boys. De aanvaller gaf met G.V.V.V. een comfortabele 2-0 voorsprong uit handen in de tweede helft. Foto: Herman Stöver

De 24-jarige middenvelder werd door G.V.V.V. benaderd en was di­rect in voor de overstap. „G.V.V.V. is een ambitieuze club. Boven­dien wilde ik wel graag naar de za­terdag topklasse. Spannende wed­strijden met veel toeschouwers.”

De Leeuw speelde tegen Hercules op de plaats van aanvoerder Si­mon Brouwer, die net terug was van vakantie. „Mijn favoriete plek is links op het middenveld. Op ‘tien’ moet je meer aansluiten ach­ter de spitsen en dat is nog wel even wennen.”

Tegen Quick Boys kwam De Leeuw in de tweede helft in het veld voor Den Hartog als linkermiddenvelder. „We waren al heel snel de grip op het middenveld kwijt. Zeker toen even later ook Roy (Terschegget, red.) werd ge­wisseld. We liepen voortdurend achter de feiten aan en dus ook achter de tegenstander. Toen we ook nog met tien man kwamen te staan na de rode kaart voor Toufik Adnane werd het nog erger.”

Trainer Assink wilde zeker niet de schuld schuiven richting de wissels. „We zitten in de voorbereiding en dan kan iedere speler laten zien wat hij waard is. Boven­dien ga ik ervan uit dat ze het ni­veau aan moeten kunnen.”

Voor Assink en zijn mannen res­ten nog twee weken met wedstrij­den tegen DFS en RKHVV om de laatste plooien glad te strijken voor de competitiestart op 23 au­gustus in en tegen Scheveningen.

 

Uitslagen: G.V.V.V.-USV Hercules 4-0; Quick Boys-AFC Arnhem 1-1; USV Hercules-AFC Arnhem 1-2; G.V.V.V. -Quick Boys 2-3.

 

Eindstand: 1. Quick Boys. 2. G.V.V.V. 3. AFC Arnhem. 4. USV Hercules.

 

Door: Henk Brouwer

 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. glijdt uit