G.V.V.V. likt wonden na blamage in Maassluis

15 november 2014

VEENENDAAL – Ze zijn de afgang van vorige week bij Excelsior Maassluis, op dat moment de hekkensluiter, nog niet vergeten. De 1-0 nederlaag is hard aangekomen bij G.V.V.V. Vooral omdat het ver­lies onnodig was.

Trainer Erik Assink was er even flink ziek van, maar kon er niet te lang bij stil staan, omdat vandaag alweer de volgende tegenstander wacht. Met ONS Sneek krijgt G.V.V.V. opnieuw te maken met een fysiek sterke ploeg, bij wie strijdlust hoog in het vaandel staat.
Kon G.V.V.V. vorig seizoen thuis nog met 4-0 over ONS heen wal­sen, in het uitduel lieten de Friezen zich van een andere kant zien en kaapten ze in blessuretijd de drie punten voor de neus van de Veenendaalse topklasser weg: 2-1.

Assink verwacht vanmiddag een tegenstander, die er alles aan zal doen het spel van G.V.V.V. te ontre­gelen. Daarbij is het oppassen voor spelhervattingen, wanneer de luchtmacht van ONS zich voor het doel van G.V.V.V. meldt.
„Maar we gaan van onze eigen kracht uit”, laat Assink weten. „Te­gen Excelsior Maassluis ging veel mis, maar kregen we voldoende kansen om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Als we scherp waren geweest, was dat ook gebeurd. Daarom is het zaak ons tegen ONS van de goede kant te laten zien. We hebben iets recht te zetten. Dat moet vanmid­dag dan maar gebeuren.”

Assink kan niet beschikken over Rodny Hofman, die tegen Excel­sior binnen een minuut twee domme gele kaarten kreeg en daarmee op een totaal van vier kwam. Dat leverde de verdediger een schorsing op, die hij vandaag mag uitzitten.

G.V.V.V.-ONS Sneek (14.30 uur, sport­park Panhuis in Veenendaal).

G.V.V.V., geblesseerd:
niemand. Ge­schorst: Rodny Hofman.

Door: Eit Hendriks