G.V.V.V. maakt moeizaam jaar beetje goed

11 mei 2015

G.V.V.V. maakt moeizaam jaar beetje goed met zege op Spakenburg

VEENENDAAL – Een leuke afsluiting van een bewogen voetbalcompeti­tie. Zo omschreef Simon Brouwer, de aanvoerder van G.V.V.V., de 3-0 zege van zijn ploeg op Spakenburg.

Dat daarmee alle titelaspiraties van Spakenburg overboord gin­gen, vond Brouwer mooi meegenomen. Het was een genoegdoe­ning voor de verloren barrage (2-1) tussen beide ploegen vorig jaar in Volendam, waardoor Spa­kenburg de titel wegkaapte.
„We hebben het thuispubliek weer verwend met een van onze kant goede wedstrijd. Dat is wel eens anders geweest. We hebben een vol Panhuis laten zien dat we echt wel kunnen voetballen”, ver­telde de aanvoerder na afloop.

Spakenburg, als club, ligt G.V.V.V. niet zo. De onderlinge verhoudin­gen zijn niet de beste. In het verle­den zijn er aanvaringen geweest, wat spelers en supporters betreft.
Dat was zaterdag niet anders. Na afloop kon een aantal fans van Spakenburg het verlies niet verkroppen, waardoor er toch ongere­geldheden ontstonden.

Sherwin Grot viert de 2-0 van G.V.V.V. tegen Spakenburg in de armen van aangever Simon Brouwer. Foto: Herman Stöver

Maar voetballen tegen Spaken­burg gaat G.V.V.V. de laatste jaren behoorlijk goed af. Ook zaterdag weer. In de eerste helft werden de bezoekers bij vlagen van het kast­je naar de muur gestuurd.
„We combineerden vlot en waren duidelijk de bovenliggende par­tij”, vond Brouwer. „De durf om dat te doen, groeide toen bleek dat Spakenburg daar weinig tegen­over stelde. Er waren heel mooie aanvallen bij. Jammer dat we daar te weinig uit scoorden.”

Waar het bij rust 5-0 voor G.V.V.V. had moeten staan, gingen de ploe­gen met slechts 2-0 rusten. Debet daaraan was het gebrek aan scherpte bij Sherwin Grot. Zijn loopacties waren prima, maar in de balaanname en afwerking faal­de Grot volkomen. Bij één poging stond ook nog de lat in de weg.
Brouwer liet na elf minuten zien hoe het wel moest. Hij schoof de bal, op aangeven van Tom Oostin­jen, beheerst achter doelman Bar­ry Ditewig: 1-0. Na 28 minuten gaf Brouwer uit een vloeiende aanval Grot de gelegenheid om te doelpunten: 2-0. „Ik had de bal er ook in kunnen jengelen, maar Sherwin stond er beter voor en hij kon een doelpunt wel gebrui­ken”, vond Brouwer.
In het tweede bedrijf deed Spa­kenburg er nog wel alles aan om terug te komen, maar in blessure­tijd zette invaller Fahti Ben Ah­med het slotakkoord: 3-0.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Oostinjen, Hulsbos, Adnane; Bonke, Brouwer (37. De Leeuw), Terschegget; Van Eck, Van Meegdenburg (83. Ben Ahmed), Grot.
 

G.V.V.V. op stoom voor finale tegen Vogels

VEENENDAAL – Neuriënd schoof G.V.V.V.-coach Erik Assink zater­dag aan voor het napraatje van het duel tussen G.V.V.V. en Spaken­burg. De trainer had een plezieri­ge middag beleefd. Zijn Blauwen hadden immers met 3-0 van de Blauwen uit Spakenburg gewon­nen.

Zijn tactische plan was volledig geslaagd, vond Assink. G.V.V.V. had Spakenburg van scoren afgehou­den en met de één op één strate­gie van G.V.V.V. wist Spakenburg niet om te gaan.

„Spakenburg hield consequent vier man achter, waardoor wij een surplus aan spelers op het middenveld hadden. Roy (Ter­schegget, red.) kreeg wel heel veel vrijheid en kon zich lekker uitleven”, analyseerde Assink.
„En met Tom Oostinjen op Kees Tol was ook de angel uit de voor­hoede van Spakenburg gehaald. Hij lag bij Tom aan de ketting en als Tol niet in de wedstrijd zit, blijkt dat Spakenburg heel moei­lijk kan scoren.”
Assink kon niet ontkennen dat Spakenburg na rust wel degelijk kansen kreeg op de aansluitingstreffer of zelfs meer. „Johan (Jan­sen, red.) maakte met puike red­dingen zijn zwakke optreden voor rust meer dan goed”, gaf de coach zijn doelman een pluim.

De Spakenburgse dreiging had voorkomen kunnen worden als G.V.V.V. voor rust een hogere score had neergezet. „Het is de makke van deze competitie”, zuchtte As­sink. „Maar we hebben in de laat­ste twee wedstrijden wel tien keer gescoord, weten dus het net weer te vinden. Dat is een mooie opkikker voor de bekerfinale za­terdag tegen IJsselmeervogels.”

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. wint ruim van Spakenburg