G.V.V.V. mag handen dichtknijpen

13 april 2015

G.V.V.V. mag handen dichtknijpen met gelijkspel bij Ajax

AMSTERDAM – Op een bijveld van sportpark De Toekomst - de entou­rage van een wedstrijd in de top­klasse onwaardig - speelde G.V.V.V. zaterdag met 3-3 gelijk tegen de amateurs van Ajax.

G.V.V.V. was op oorlogssterkte en kon zich dus niet verschuilen ach­ter blessures en schorsingen. Maar wat de Veenendalers in de eerste helft op de grasmat legden, was niet om aan te zien. Ajax troefde de equipe van trainer Erik Assink op alle fronten af en stond binnen een kwartier op 2-0.

„We begonnen veel te slap en had­den moeite met de lopende spe­lers van Ajax. Als er dan slipper­tjes in de verdediging gemaakt worden, is een achterstand zo op­gelopen”, verklaarde Roy Ter­schegget na afloop.
Die achterstand kwam tot stand door doelpunten van Stefano See­dorf en Siver Abdulrahman en had bij rust nog veel hoger kun­nen zijn als Ajax de kansen beter benut had. Zo schoot Seedorf nog een keer tegen de lat.

Ook in de tweede helft miste Ajax goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar ontbrak de scherpte bij de hekkensluiter van de topklasse. „Wij speelden na rust wel beter, zeker toen Tom Oostinjen naar het middenveld doorschoof en we aanvallender gingen spelen”, vond Terschegget. De omzetting sorteerde inder­daad effect. Een voorzet van Mar­tin van Eck werd door Oostinjen in een doelpunt omgezet: 2-1. Van Eck was drie minuten het einde van de reguliere speeltijd op­nieuw de aangever. Danny de Leeuw de afmaker: 2-2.

En nadat Oostinjen er in de 89ste minuut zelfs 2-3 van maakte, leek G.V.V.V. met een onverdiende zege naar huis te keren. Dat voorkwam Kid Ronday een minuut later: 3-3. „Na onze 2-3 vroeg ik de scheids hoe lang er nog te spelen was. ‘Nog een minuut’ zei hij. Geven we door een miscommunicatie tussen Johan (Jansen, EH) en Wouter (Bonke, EH) nog onnodig een corner weg, waaruit gescoord wordt. Kenmerkend voor ons. Zo­iets overkomt Spakenburg of Ko­zakken Boys niet hoor”, foeterde Terschegget.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Oos­tinjen, Adnane; Den Hartog (62. De Leeuw), Brouwer, Terschegget; Van Eck, Van Meegdenburg (62. Hulsbos), Grot.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. pakt gelukkig punt in Amsterdam