G.V.V.V. oogt als herboren

11 maart 2015

Veenendaalse topklasser moet in de slotminuut op Panhuis gelijkmaker van IJsselmeervogels toestaan.

VEENENDAAL – Wie zaterdag en gis­teravond de wedstrijden van G.V.V.V. zag, kon bij het tweede be­zoek zijn ogen niet geloven. Zater­dag leed een tam en inspiratie­loos team een 0-1 nederlaag tegen Excelsior Maassluis, gisteravond tegen IJsselmeervogels oogde de ploeg van trainer Erik Assink als herboren.


Dat vertaalde zich net niet in een zege op IJsselmeervogels. G.V.V.V. moest in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de gelijkmaken­de treffer van de bezoekers uit Spakenburg toestaan: 2-2.
„Dat was wel een beetje zuur”, vond Assink na afloop. „Maar over de gehele wedstrijd geno­men was het een terechte uitslag. IJsselmeervogels was vooral ge­vaarlijk bij standaardsituaties. Ze beschikken over een aantal kop­sterke spelers. Daar hadden we best een paar keer moeite mee.”

Wat dat betreft kon G.V.V.V. daar al­leen de lengte van Tom Oostinjen en Wilco den Hartog tegenover stellen. Bart Hulsbos was ge­schorst en Simon Brouwer was met school op wintersport.
Maar Assink had wel gezien dat het elan in zijn ploeg terug was. Iedereen wilde voor elkaar knokken en er straalde zelfvertrouwen en wilskracht van zijn ploeg af. Met de comeback van Dennis van Meegdenburg was er een rust­punt in de voorhoede en daar pro­fiteerden zijn medespelers van.

Dennis van Meegdenburg is terug in de spits bij G.V.V.V. De vorig seizoen afgezwaaide aanvaller neemt na zijn vlotte invalbeurt het doel van IJsselmeervo­gels onder vuur. Foto: Herman Stöver


Van Meegdenburg begon op de bank, maar moest al na twintig minuten invallen voor Fahti Ben Ahmed, die geblesseerd naar de kant moest. Aan de oude maestro viel niet af te zien, dat hij deze competitie nog maar één keer per week met de selectie meetrainde.
De veertigjarige knokte en zwoeg­de tot het einde en was net zo ge­vaarlijk als in zijn beste jaren. Hij was na 33 minuten ook betrokken bij de eerste treffer van G.V.V.V. Op aangeven van Danny de Leeuw legde Van Meegdenburg de bal terug op Den Hartog: 1-0.

In het begin van de tweede helft gaf IJsselmeervogels gas en moest G.V.V.V. terug. Dat leidde in de 68ste minuut tot de gelijkmaker van invaller Selmo Kurbegovic: 1-1.
Drie minuten later was het echter al 2-1. Opnieuw was De Leeuw de aangever, met Oostinjen als afma­ker. Als Sherwin Grot in de 89ste minuut alleen voor Zonneveld niet had gefaald, was G.V.V.V. onge­twijfeld als winnaar van het veld gestapt. Een minuut later was Thomas Verheijdt wel trefzeker voor IJsselmeervogels: 2-2.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Oos­tinjen, Adnane; Den Hartog (89. Hen­ken), Van Eck, Terschegget; Ben Ah­med (20. Van Meegdenburg), Grot, De Leeuw (81. Holman).

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Van Meegdenburg geeft G.V.V.V. nieuw elan