G.V.V.V. op weg naar koppositie

6 oktober 2014

Veenendaalse topklasser bevestigt goede vorm met vierde zege op rij. Zwak FC Lisse krijgt ruim klop.
 

LISSE – G.V.V.V. staat er goed voor. De Veenendaalse topklasser speel­de de afgelopen twee weken vier wedstrijden en won ze alle vier. FC Lisse werd zaterdag met 0-4 verslagen. Eerder zette de ploeg Sparta Nijkerk (3-5), JVC Cuijk (1-2 in bekerwedstrijd) en Hoek (4-1) opzij.

De brigade van coach Erik Assink is opgeklommen naar de tweede plaats en heeft nog maar één punt achterstand op koploper Kozak­ken Boys. De Werkendammers speelden thuis met 3-3 gelijk te­gen Spakenburg en daar profiteer­de G.V.V.V. gretig van.
Zaterdag komt Kozakken Boys naar Veenendaal. Dan zal blijken of G.V.V.V. de goede vorm van de afgelopen weken kan bestendi­gen. Assink wilde na de zege bij FC Lisse nog niet vooruitlopen op de kraker tegen Kozakken Boys. „Eerst maar eens genieten van de drie punten die we aan Lisse heb­ben overgehouden, daarna komt Kozakken Boys aan de orde”.

Om er toch nog aan toe te voegen dat hij een spannende wedstrijd tussen twee aanvallende ploegen verwacht. „Het zijn nooit verve­lende potjes. Er gebeurt altijd wel wat. Mooi voor het publiek.”
Terugkijkend op het duel met FC Lisse was de coach tevreden over het resultaat, over het spelpeil was hij minder content. „We mis­ten twee ervaren middenvelders, Simon Brouwer en Wilco den Hartog waren geblesseerd. Van hun vervangers Danny de Leeuw en Tom Oostinjen wist vooral Danny niet precies hoe hij moest lopen. Dat ging later beter.”

Beide ploegen regen slordigheden aaneen, waardoor het spelpeil dat van de topklasse bijna nooit haal­de. Vloeiende combinaties waren een zeldzaamheid, uitgespeelde kansen kwamen pas na rust voor. Toen kreeg G.V.V.V. meer ruimte.
Dat kwam omdat FC Lisse voor de pauze op achterstand werd ge­zet. Rodny Hofman schoot uit een vrije trap vanaf een meter of dertig onberispelijk raak: 0-1. In het tweede bedrijf sloeg G.V.V.V. tussen de 48ste en 59ste minuut drie keer toe. Sherwin Grot, Mar­tin van Eck en nogmaals Grot schoten G.V.V.V. naar een comforta­bele 0-4 voorsprong. Assink gaf drie bankzitters speel­minuten. G.V.V.V. speelde freew­heelend de wedstrijd uit tegen een uitgeblust FC Lisse.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane (72. Holman); Terscheg­get, Oostinjen, De Leeuw (62. Ouad­douh); Van Eck, Grot (62. Ben Ah­med), Snijders.
 

Joey Snijders blij met assists
 

LISSE – Joey Snijders scoorde zater­dag bij de 4-0 zege tegen FC Lisse geen doelpunten, maar de aanval­ler was bij drie van de vier goals betrokken en dus wel degelijk van waarde voor zijn team.

„Ja, dat vind ik ook. Ben ik ook blij om. Natuurlijk is het altijd leuk om een doelpunt te maken, maar over een goede assist kan ik ook heel tevreden zijn.”
De linkspoot bediende bij de 0-2 Sherwin Grot op maat, zag zijn in­zet bij de 0-3 nog door keeper Mark de Vries gekeerd, maar uit de rebound tikte Marin van Eck de bal binnen. Bij de 0-4 stond hij aan de basis van een vloeiende combinatie, waaruit Grot zijn twee doelpunt binnenschoot.
„Maar we hadden voor rust de kansen beter moeten benutten. Dan was de wedstrijd na 45 minuten al beslist geweest.”

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Een (bijna) exacte herhaling van de geschiedenis