G.V.V.V. reist met fitte selectie naar Ajax

11 april 2015

VEENENDAAL – En toen waren in­eens alle selectiespelers bij G.V.V.V. weer beschikbaar. De blessures ge­nezen en de schorsingen voorbij. Een ongekende weelde voor coach Erik Assink, die paasmaan­dag nog met een gehavend team kansloos bij koploper Kozakken Boys verloor: 4-0.

Fahti Ben Ahmed en Dennis van Meegdenburg trainden donder­dag volop mee, doelman Johan Jansen was er van overtuigd dat hij, ondanks pijntjes, vandaag bij Ajax weer onder de lat staat. En de drie geschorsten Rodny Hof­man, Simon Brouwer en Wilco den Hartog mogen weer spelen.
Het betekent meteen dat de spe­lers van G.V.V.V. kunnen bewijzen dat ze wel degelijk kunnen voet­ballen. In de oude samenstelling kent een ieder zijn taak, zijn de automatismen ingeslepen.

Ajax is een ideale tegenstander om dat te laten zien. De Amster­dammers hebben de punten hard nodig om in de topklasse te blij­ven en zullen derhalve vol op de aanval spelen. Aan een gelijkspel hebben ze totaal niets. Als rode lantaarndrager heeft Ajax drie punten achterstand op SC Genemuiden en vier op Sparta Nijkerk. ONS Sneek, dat op een p/d plek staat, heeft zelfs vijf punten meer. Niemand van de clubs in de top­klasse zal trouwens treuren als Ajax degradeert. De club heeft geen lange historie in het ama­teurvoetbal en maakt op De Toe­komst het topklasse-elftal onder­geschikt aan de jeugdelftallen. G.V.V.V. speelt vandaag waarschijn­lijk op een bijveld, want Ajax A1 speelt thuis tegen FC Twente A1.

Ajax - G.V.V.V. (15.00 uur, sportpark De Toekomst, Amsterdam).

Door: Eit Hendriks