G.V.V.V. ronde verder in beker

25 september 2014

Vleugelspits Martin van Eck maakt winnende treffer voor Veenendalers tegen JVC Cuijk in slotfase.
 

CUIJK – G.V.V.V. heeft gisteravond gedaan wat de ploeg zo graag wil­de. Het uitduel bij JVC Cuijk win­nen (1-2) en zo doorstoten naar de derde ronde van de KNVB-be­ker. Het Veenendaalse kamp hoopt daarin op een aanspreken­de eredivisionist te stuiten.

„Dat zou het mooiste zijn”, sprak middenvelder Roy Terschegget na afloop. „En dan natuurlijk in een thuiswedstrijd. Ik kijk er nu al naar uit. In het verleden hebben we laten zien dat we ons voor zo’n wedstrijd goed kunnen opla­den, zeker als het publiek achter ons gaat staan.”
Terschegget besefte dat G.V.V.V. niet met volle overtuiging de vol­gende ronde bereikte. Hij was met zijn team in de eerste helft de bovenliggende partij, maar G.V.V.V. had weer veel kansen nodig om de wedstrijd te beslissen.

Vooral Sherwin Grot - opnieuw hij - miste bij verschillende pogin­gen. Maar de spits had een paar keer ook het geluk niet aan zijn zijde, JVC Cuijk-doelman Joris van Gerwen stond een zekere tref­fer in de weg.

Er was een incident nodig om G.V.V.V. op voorsprong te zetten. In de 26ste minuut moest het spel stilgelegd worden, na een botsing tussen Grot en Van Gerwen. Daar­bij slikte Van Gerwen zijn tong in. Nadat de fysieke malheur ver­holpen was, moest de doelman toch naar het ziekenhuis. Hij raak­te steeds weer buiten kennis. Van Gerwen bleek een fikse hersen­schudding te hebben opgelopen.

Uit de spelhervatting scoorde G.V.V.V. de 0-1. Een vloeiende com­binatie tussen Taoufik Adnane, Si­mon Brouwer en Terschegget werd door laatstgenoemde afge­rond. Was de eerste helft het aan­zien meer dan waard, na rust zak­te het spelpeil naar een bedenke­lijk niveau.
„Het middenveld werd aan beide zijden steeds meer overgeslagen, omdat er niets dan lange ballen werden gespeeld. Niet mijn spelle­tje”, concludeerde Terschegget.

JVC Cuijk kwam in de 58ste mi­nuut gelijk. De snelle Caifano La­tupeirissa, hij was een plaag voor rechtsback Rodny Hofman, benut­te een strafschop voor JVC Cuijk, na een overtreding van Taoufik Adnane: 1-1. „Ze hadden ook zo­maar de wedstrijd nog kunnen winnen”, had Terschegget gezien. Bij een uitval kwam Alex Prent vrij voor doelman Johan Jansen, maar hij verzilverde die kans niet. Die aanval kwam voort uit een te­genstoot, nadat invaller Danny de Leeuw namens G.V.V.V. op de lat had geschoten.

„Gelukkig dat we nog wonnen”, stelde Terschegget. Martin van Eck bezorgde G.V.V.V. op de valreep de winst: 1-2. „Achteraf is het niet zo belangrijk hoe we hebben gewonnen. Belangrijk is dat we verder zijn. Nu maar zien wat de loting morgen brengt.”

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Ooos­tinjen, Adnane; Den Hartog, Brouwer, Terschegget (82. De Leeuw); Van Eck, Grot, Snijders (79 Ouaddouh).


Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Volgende ronde!!!


 

Donderdagavond, na afloop van de laatste twee wedstrijden, is de loting van de derde ronde.

Hieronder de mogelijke tegenstanders van G.V.V.V., of klik hier.