G.V.V.V. snakt naar zege op Rijnsburgse Boys

29 november 2014

VEENENDAAL – Kan G.V.V.V. de neer­waartse spiraal, waarin de Veenen­daalse topklasser is beland, door­breken of krijgt de ploeg van trai­ner Erik Assink vandaag tegen Rijnsburgse Boys opnieuw een ze­perd te verwerken? Die vraag zingt luid en duidelijk rond aan de Blauwe zijde van sportpark Panhuis. Drie competi­tienederlagen op rij en een duike­ling op de ranglijst hebben het vertrouwen bij spelers en fans ern­stig geschaad. De vraag is of As­sink zijn elftal weer op de rails heeft gekregen na het debacle van vorige week bij HHC Hardenberg, waarin G.V.V.V. de wedstrijd met negen man beëindigde en met 5-1 een fiks pak slaag kreeg.

Assink laste dinsdag een oefen­wedstrijd in tegen Magreb ’90 in de hoop dat een zege op de Utrechtse zondaghoofdklasser zijn spelers weer wat zelfvertrou­wen zou geven. Het werd 2-0 voor G.V.V.V., waarmee het beoog­de doel werd bereikt.
Het gaf Assink bovendien de gele­genheid om nieuwe varianten uit te proberen. Door hun rode kaar­ten bij HHC zijn Wilco den Har­tog (1 wedstrijd) en Rodny Hof­man (3 wedstrijden) geschorst en moet Assink bankzitters inpas­sen. Naar verwachting zal Tom Oostinjen als rechtsback spelen en completeert Danny de Leeuw het middenveld.

„Die schorsingen komen ongele­gen. Maar het is niet anders. We zullen er alles aan doen om een goed resultaat tegen Rijnsburgse Boys neer te zetten. De jongens zijn echt gemotiveerd en willen zo snel mogelijk een omslag be­werkstelligen”, sprak Assink don­derdagavond na de training.
Over een verlenging van zijn con­tract zijn intussen de eerste oriën­terende gesprekken gevoerd tus­sen trainer en club. Definitieve be­sluiten worden op niet al te lange termijn verwacht.

Doelman Johan Jansen heeft voor twee jaar bijgetekend bij G.V.V.V.. Over een langer verblijf van spits Sherwin Grot is nog geen duide­lijkheid, hoewel hij deze week uit­sluitsel had moeten geven. Met Oostinjen en De Leeuw is gespro­ken. Zij hebben nog bedenktijd.

G.V.V.V. - Rijnsburgse Boys (14.30 uur, sportpark Panhuis, Veenen­daal).

G.V.V.V., geblesseerd:
niemand. Ge­schorst: Wilco den Hartog en Rodny Hofman.