G.V.V.V. staat met lege handen

18 mei 2015
door Eit Hendriks

SPAKENBURG – G.V.V.V. had de zinnen gezet op de districtsbeker om daarmee toch nog enige glans te geven aan een tegenvallend voetbaljaar 2014/2015. Daarin is de ploeg van trainer Erik Assink niet geslaagd. Zaterdag werd bij IJsselmeervogels de finale met 2-1 verloren. Dat leverde nogal wat teleurgestelde gezichten op in het Blauwe kamp.
 
Assink moest zaterdag ook even het verlies wegslikken, maar was daarna helder in zijn commentaar. „Het begin van de eerste helft was goed, het middengedeelte hebben we achter IJsselmeervogels aangelopen, maar de laatste tien minuten waren wij weer de baas.”
 
Die korte samenvatting klopte als een bus. G.V.V.V. opende sterk, nam na acht minuten ook een 1-0 voorsprong door Wouter Bonke, maar kreeg twee minuten daarna al de gelijkmaker door Maikel de Harder om de oren: 1-1. Door dat tegendoelpunt raakte G.V.V.V. van slag, kwam overal een stap te laat en liet zich door IJsselmeervogels aftroeven. Grote kansen leverde het niet op voor de Vogels. „Die kregen wij vlak voor rust wel”, had Assink gezien.
 
Sherwin Grot schoot op doelman Patrick Zonneveld en verzilverde de rebound ook niet. Roy Terschegget kwam een teenlengte tekort en de poging van Dennis van Meegdenburg om van eigen helft keeper Zonneveld te verrassen mislukte ook. In de tweede helft kregen beide partijen genoeg mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar stond het missen van kansen voorop. De mooiste miste Rodny Hofman voor G.V.V.V. Uit een vloeiende aanval had de verdediger de bal voor het intikken, maar zijn inzet miste precisie en ging naast.
 
Assink had het met lede ogen aangezien. „Aan de voorkant waren we weer niet scherp. Grot liet zich amper gelden, Van Meegdenburg had zijn dag niet en ook Martin van Eck kwam niet uit de verf”, luidde Assinks kritiek.
 
Ook doelman Johan Jansen moest het ontgelden. „Hij liet te vaak ballen los, herstelde zijn fouten dan wel weer, maar het zaaide onrust. Het kwam het vertrouwen voor de goal niet ten goede.”
 
Gescoord werd er in de reguliere speeltijd niet meer, waardoor er een verlenging aan te pas kwam. Daarin kregen beide partijen opnieuw kansen. Invaller Emre Pinar kreeg een zee van ruimte en profiteerde daar met een schuiver van: 2-1. G.V.V.V. zette nog wel aan, Terschegget miste het doel op een haar en invaller Fahti Ben Ahmed schoot op de kruising. Hofman kreeg in de slotminuut zijn tweede gele kaart en dus ook een rode. 
 
G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Oostinjen, Hulsbos, Adnane; Bonke, Terschegget, De Leeuw (112. Ristic), Van Meegden-burg (84. Ben Ahmed), Grot. 


 
Wouter Bonke hevig teleurgesteld over verloren finales
 
 
SPAKENBURG – Met een wit weggetrokken gezicht en holle ogen stond Wouter Bonke na afloop van de verloren bekerfinale (2-1) tegen Spakenburg aan de zijlijn met zijn moeder en vriendin te praten. 
 
De Utrechtse fysiotherapeut had zwaar de pe in over de nederlaag en liet dat blijken. „Man, wat baal ik hier van. Het is in drie jaar tijd de derde nederlaag in een finale op rij. Dit is killing. Hier ben ik kapot van.”
 
Twee jaar geleden speelde G.V.V.V. ook al een bekerfinale op De Westmaat, maar dan aan de andere kant op het veld van Spakenburg. Tegenstander daarin was Argon uit Mijdrecht. Ook die finale ging verloren. Argon, dat als zondagclub ophield te bestaan versloeg de equipe van coach Assink in blessuretijd met 3-2.
 
Vorig seizoen moest er een beslissingsduel met Spakenburg aan te pas komen om uit te maken wie er kampioen van de zaterdagtopklasse werd. G.V.V.V. of Spakenburg. In Volendam verloor G.V.V.V. die finale met 2-1. Het hele Veenendaalse kamp was er kapot van. „Nu weer een verloren finale. We hadden kansen genoeg de beker te winnen. Ik scoorde wel, maar maaide ook een keer over de bal heen. Trouwens lang geleden dat ik scoorde en nog wel met links.
 
Ik schrok er van”, zei Bonke.
 
„We wilden zo graag winnen. We hadden de finale opgedragen aan Joey (Snijders, EH.) Het was een mooie gelegenheid hem te sterken in zijn revalidatie na het zware auto-ongeluk”, sipte Bonke.
 
De 2500 toeschouwers eerden Snijders (rugnummer 11) op indrukwekkende wijze door in de elfde minuut, nadat de G.V.V.V. aanhang blauw vuurwerk had ontstoken de onfortuinlijke speler met een klaterend applaus een hart onder de riem te steken.
 
Bonke: „Het is een zwaar seizoen geweest. Door alle omstandigheden ook een bewogen seizoen.
 
Het heeft niet gebracht wat we gehoopt hadden. Daarom is tijd dat we allemaal even tot rust komen, dat hebben we nodig. Voor je het weet, begint de voorbereiding op de nieuwe competitie.”