G.V.V.V. steelt show op Panhuis

13 oktober 2014

Veenendalers scoren na rust vijf keer tegen koploper Kozakken Boys en nemen zelf leiding in topklasse over.


VEENENDAAL – Kozakken Boys en G.V.V.V., bij aanvang van het duel nog de nummers één en twee van de topklasse, maakten er zaterdag op Panhuis een ware voetbalshow van. Het was genieten geblazen, omdat het duel alle ingrediënten in zich had waarvoor publiek graag naar het voetbalveld komt.

Dat G.V.V.V. na afloop met 5-0 als winnaar van het veld stapte, was wel geflatteerd, maar de schoon­heid van de doelpunten was er niet minder om. De goals kwa­men allemaal na rust tot stand. Niet toevallig, omdat beide ploe­gen aftastend begonnen, op zeker­heid speelden en het duidelijk werd dat de wedstrijd pas echt opengebroken zou worden als één van beide partijen scoorde.

Niet dat het eerste bedrijf niet om aan te zien was, verre van dat, maar het spektakel barstte pas in de tweede helft los, nadat G.V.V.V. op voorsprong was gekomen.
Kozakken Boys gooide daarna al­les op de aanval om de gelijkma­ker op het bord te krijgen, maar G.V.V.V. toonde zich uiterst effec­tief in de omschakeling.

G.V.V.V.-coach Erik Assink straalde na afloop van genoegen en kon zo snel geen kritiekpunt op zijn spe­lers vinden. „Ik heb genoten”, ju­belde Assink. „Het elftal stond vandaag als een huis. We hebben tegen een topploeg als Kozakken Boys laten zien dat we goed bezig zijn, voor niemand onder hoeven te doen. Dat is een heel bevredi­gend gevoel.” De coach was het er ook over eens dat beide partijen in de eer­ste helft niet voor elkaar onder de­den. Kozakken Boys kreeg via Ber­ry Powel zelfs twee opgelegde kansen, maar de spits faalde. Voor G.V.V.V. was Taoufik Adnane met een afstandsschot bijna trefzeker.

De wedstrijd werd in de 56ste mi­nuut opengebroken door een doel­punt van Joey Snijders: 1-0. Kozak­ken Boys nam daarna risico’s. In­valler Madjer Lukoki kreeg een goede mogelijkheid op de gelijk­maker, maar hij faalde.
G.V.V.V. maakte vervolgens gretig gebruik van de geboden ruimte. Uit een vrije trap van Snijders kopte Bart Hulsbos na 72 minu­ten de 2-0 achter doelman Jesper Hogedoorn, waarna G.V.V.V. in tien minuten tijd Kozakken Boys de genadeslag toebracht via goals van Martin van Eck, Roy Terscheg­get en opnieuw Snijders.

„Het ene doelpunt nog mooier dan het andere”, glunderde As­sink. „Het is lang geleden dat we in de topklasse vijf goals hebben gemaakt, meestal stoppen we bij vier.”
Als blijk van waardering voor de veroverde koppositie gaf de coach zijn spelers vrijaf voor de trainin­gen van vandaag en morgen.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Terschegget, Den Har­tog (85. De Leeuw), Oostinjen; Van Eck, Grot, Snijders.


Joey Snijders (G.V.V.V.) was belangrijk voor zijn ploeg. Tegen Kozakken Boys opende hij de score en zorgde hij voor het slotakkoord. Foto Herman: Stöver


Martin van Eck beloont zichzelf


VEENENDAAL – De wegen van de zogenaamde wijze mannen, die een Man of the Match aanwijzen zijn soms ondoorgrondelijk. Bij de kraker tussen G.V.V.V. en Kozak­ken Boys (5-0) werd Bart Hulsbos van de thuisploeg uitgeroepen tot ‘beste’ speler van G.V.V.V..

Bij het bekendmaken daarvan werden wenkbrauwen gefronst.
Natuurlijk had Hulsbos, samen met Wouter Bonke, op prima wij­ze klasbak Berry Powel van scoren afgehouden, maar voor de ti­tel kwamen zeker ook een paar an­dere spelers in aanmerking.

Bijvoorbeeld Martin van Eck. De tot vleugelspits omgeturnde spe­ler speelde zaterdag een dijk van een wedstrijd. Hij behoort bij G.V.V.V. tot een door het publiek ondergewaardeerde speler. Bij de technische staf niet, verzekerde trainer Erik Assink na afloop.

Van Eck zat niet met het mislo­pen van de uitverkiezing. „Ach wat maakt het uit. Veel spelers kwamen er voor in aanmerking.
We waren allemaal goed”, klonk het bescheiden. Belangrijk voor Van Eck was de ruime zege en de daaruit voortvloeiende koppositie in de topklasse.

„Het was echt genieten in de tweede helft. Ik voelde zelf ook dat ik in de wedstrijd groeide. Natuurlijk kregen we veel ruimte van Kozakken Boys, nadat ze op achterstand waren gekomen. Daar hebben we prima gebruik van ge­maakt. Mooi dat ik ook weer een doelpuntje meepikte. Roy (Ter­schegget, red.) gaf me de bal op maat, waarna ik diagonaal kon in­schieten.”
Het betekende al weer de vierde treffer van Van Eck in deze com­petitie.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. op kop!