G.V.V.V. strandt op de Westmaat

27 oktober 2014

Beslissingen van scheidsrechter Van der Roest van grote invloed op verlies van Veenendaalse topklasser.


SPAKENBURG – G.V.V.V. is weer kop­loper af in de topklasse. De Vee­nendalers verloren zaterdag in een uiterst irritante en tumultu­euze wedstrijd met 2-0 van IJssel­meervogels. De Veenendalers de­den daarmee de koppositie weer over aan Kozakken Boys.

Na afloop wezen alle G.V.V.V.-vin­gers in de richting van het arbitra­le trio. Met scheidsrechter Mike van der Roest voorop bakte het drietal er zaterdagmiddag inder­daad niet veel van. Hij gelaste in de 72ste minuut zelfs een afkoe­lingsperiode in, omdat de gemoe­deren in en buiten het veld hoog waren opgelopen, een situatie waar Van der Roest voor een deel zelf debet aan was.

Erik Assink had geen goed woord over voor het optreden van het drietal. De trainer van G.V.V.V. nam zelfs het woord ‘schandalig’ in de mond. „De scheidsrechter heeft op cruciale momenten de wedstrijd beïnvloed. Eerst gaf hij ons in de eerste helft geen straf­schop na een duidelijke overtre­ding op Taoufik Adnane, vervolgens deed hij dat in de tweede helft wel, om daarna zijn beslis­sing te herzien. Sherwin Grot, die was neergeduwd zou volgens de grensrechter hands hebben ge­maakt. Terwijl die, zoals gebruike­lijk, al naar de achterlijn was gelo­pen voor het nemen van de straf­schop, waarmee hij aangaf het met de beslissing eens te zijn. An­ders had hij bij de zijlijn moeten blijven. Onbegrijpelijk”, fulmi­neerde de coach. Het feit dat IJsselmeervogels in de tweede helft wel een strafschop kreeg, deed Assink bijna ontplof­fen. „Die speler (Tony Tol, red.) was in kansloze positie toen hij er bij ging liggen. Dat Van der Roest daar voor floot was zo gemakke­lijk. Tja, toen werd het 2-0 en was de wedstrijd gelopen. Waren we niet meer in staat om de wedstrijd nog te kantelen.”

De penalty werd door Mike van de Laar verzilverd: 2-0.
IJsselmeervogels kwam door een gelukkige klutsbal van Thomas Verheijdt na zeven minuten op voorsprong. Hoewel G.V.V.V. daar­na wel het initiatief had, waren de Veenendalers niet bij machte daaruit enig voordeel te peuren.

Pal voor rust viel ook nog Joey Snijders uit met een hoofdwond, de vleugelspits moest naar het zie­kenhuis. Zijn vervanger Fahti Ben Ahmed had na rust wel een paar leuke solo’s in huis, maar was net als Grot ongelukkig in de afron­ding.
„We zijn niet goed met de irrita­ties omgegaan en kwamen niet aan voetballen toe, omdat we in de jacht op de gelijkmaker te snel de lange bal hanteerden”, conclu­deerde Assink.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Den Hartog (76. De Leeuw), Terschegget, Oostinjen; Van Eck, Grot, Snijders (45. Ben Ahmed).


G.V.V.V.-aanvoerder Wilco den Hartog maant de meegereisde supporters uit Veenendaal tot kalmte op de Westmaat. Foto: Dick Gijsbertsen


Adnane voelt zich bestolen
 

SPAKENBURG – Taoufik Adnane is een gifkikker. De linker vleugel­verdediger van G.V.V.V. gaat altijd in de strijd voorop. Wat dat be­treft is hij een echte pitbull. Zater­dag was dat in het met 2-0 verlo­ren duel met IJsselmeervogels niet anders.

Na afloop viel er voor Adnane niet veel te lachen. Op zoek naar een warme douche, het water in de kleedkamer van G.V.V.V. was koud, liep hij in onderbroek door de catacomben van de thuishaven van IJsselmeervogels op de West­maat.
„Ik vind het echt ongelooflijk wat er vandaag is gebeurd. We voelen ons door de scheids en de grens­rechters bestolen. Zij hebben zo’n stempel op de wedstrijd gedrukt dat we niet meer in ons spel kwa­men. We kunnen heus wel met te­genslag omgaan, weten ook wan­neer we niet goed spelen en wat we beter moeten doen, maar hier viel niet tegen te voetballen”, luid­de het ongezouten commentaar van Adnane.

Net als zijn trainer Erik Assink was hij nog steeds boos over het feit dat scheidsrechter Van der Roest hem in de eerste helft een strafschop onthield. „Het was een zuivere overtreding en daardoor een honderd procent strafschop.
Ik mauw heus niet gauw, maar als je daar niet voor fluit, kun je la­ter voor een buiteling van een IJsselmeervogel­ speler zeker geen penalty geven. En wat de scheids­rechter met de eerst wel gegeven en later teruggedraaide strafschop op Sherwin (Grot, red.) presteer­de, sloeg alles. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.”

Adnane gaf ook ruiterlijk toe dat IJselmeervogels handig gebruik had gemaakt van de frustraties bij G.V.V.V. „Het zuigen en opfokken deden ze goed. Vooral die Hanne Hagary haalde het bloed onder je nagels vandaan. Tja, toen heb ik me wel even laten gelden. Een ge­le kaart neem ik dan op de koop toe.” Het ontlokte Adnane toch nog een glimlach, maar van harte ging het niet.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. verliest beladen duel van De Vogels