G.V.V.V. troeft Spakenburg af

1 april 2015

Veenendalers gaan ten koste van collega-topklasser naar kwartfinale van districtsbeker: 4-1.
 

VEENENDAAL – Na de zeperd van af­gelopen zaterdag tegen HHC Har­denberg (0-4 verlies) kon G.V.V.V. een opsteker best gebruiken. Te­gen Spakenburg, regerend kam­pioen en ook deze competitie op­nieuw één van de titelkandidaten in de zaterdagtopklasse, lukte dat wonderwel. De ploeg van trainer Erik Assink won met 4-1 en op die zege viel eigenlijk weinig af te dingen.

Assink had zijn voorhoede ten op­zichte van zaterdag gewijzigd. Hij begon met Mikula Ristic in de punt van de aanval en posteerde Sherwin Grot op links. Dat ging ten koste van Danny de Leeuw, die naar de bank verbannen was.
Al snel werd duidelijk dat het een goede keuze van de coach was. Ristic was lastig voor de Spaken­burgse verdediging en Grot kon met zijn snelheid vanaf de vleu­gel steeds voor gevaar zorgen.
Voor Ristic (21) was het zijn eer­ste basisplek en hij had er van ge­noten, vertelde de spits na afloop. „Ik voetbal al vanaf mijn vijfde bij G.V.V.V., ben er wel één jaar tussen­uit geweest naar De Merino’s, maar ik vond het een hele erva­ring om in de basis van het eerste elftal van G.V.V.V. te beginnen.” 

Simon Brouwer kopt de 2-1 binnen voor G.V.V.V. tegen Spakenburg. Foto: Herman Stöver


Kansen waren er in de eerste helft ook voor hem, maar het luk­te hem niet een doelpunt mee te pikken. „Die eerste kopbal (na 37 minuten, EH) had ik echt moeten maken. Die tweede (42ste mi­nuut, EH) was een stuk moeilij­ker. Nu gingen we maar met een 2-1 voorsprong rusten. Dus bleef het lang spannend. Na de 3-1 was de wedstrijd gelopen en gaf Spa­kenburg het op.” Toch kwamen de bezoekers op sportpark Panhuis al na vijf minu­ten op voorsprong. Kees ‘Pier’ Tol anticipeerde handig op een steek­pass, waarna de snelle spits doel­man Christian de Haan kansloos liet: 0-1. Ook daarna was Tol nog een paar keer gevaarlijk, maar faal­de in de afwerking.

In de zestiende minuut buitte Grot zijn snelheid uit en ook hij liet doelman Sven Taberima kansloos: 1-1. Aanvoerder Simon Brou­wer bracht na 39 minuten de 2-1 ruststand op het bord. Uit een voorzet van Grot kopte Brouwer uitstekend binnen.

Na de pauze waren de kansen voor beide partijen schaarser. Het duurde tot de 85ste minuut voor­dat G.V.V.V. de voorsprong verder uitbouwde. Opnieuw werd Grot de diepte ingestuurd – Martin van Eck gaf de splijtende pass - waarna de 3-1 een feit werd. In blessuretijd soleerde Grot weer een keer door de Spakenburgse de­fensie en vanuit een onmogelijke hoek was hij opnieuw trefzeker: 4-1.
Met drie doelpunten bewees de naar Kozakken Boys vertrekkende speler dat hij levensgevaarlijk kan zijn als hij maar voldoende ruim­te krijgt.

G.V.V.V.: De Haan, Hofman, Bonke, Oos­tinjen, Adnane; Den Hartog (55. Hol­man), Brouwer, Terschegget; Van Eck, Ristic (81. De Leeuw), Grot.
 

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Sherwin Grot schiet G.V.V.V. kwartfinale