G.V.V.V. verandert in los zand

9 maart 2015

Veenendaalse topklasser is de weg totaal kwijt en verliest ook van hekkensluiter Excelsior Maassluis.


VEENENDAAL – Er is veel huiswerk te doen voor trainer Erik Assink. Alleen krijgt de coach van G.V.V.V. daar bar weinig tijd voor. Hij en zijn spelers moeten vanavond op de training de ontluisterende 0-1 nederlaag van zaterdag tegen Ex­celsior Maassluis verwerken om morgen fris aan het inhaalduel met IJsselmeervogels te beginnen. Want G.V.V.V. is geen schim van de ploeg waarin vastigheden de kwaliteit van het team bepaalden. Vaste waarden op het gebied van onderlinge vriendschap, spelers die voor elkaar door het vuur wil­den gaan en kritiek van elkaar konden verdragen, lijken bij een deel van de selectie verdwenen.

G.V.V.V. was onder Assink altijd een ploeg, waarin vaste patronen het spel bepaalden. Daarvan was zaterdag tegen de bezoekers uit Maassluis, zeker in de voorhoede, niets te zien. „Vorig seizoen speel­den we voorin met Joey Snijders, Dennis van Meegdenburg en Mar­tin van Eck. Nu met drie anderen. Van de vastheid van voorheen was vandaag niets over. Het was los zand, iedereen deed maar wat en dat resulteerde in een krachte­loos spelletje”, reageerde Assink.

Het moet de coach, net als het morrende publiek, pijn aan de ogen hebben gedaan, hoe egoïstisch het aanvallende trio Ismail Ouaddouh, Sherwin Grot en Fah­ti Ben Ahmed dacht te moeten spelen. In plaats van zich onderge­schikt aan het teambelang te ma­ken, gingen ze keer op keer zinlo­ze acties aan, die prompt balver­lies opleverden.

Ondanks dat Assink weinig moge­lijkheden had capabele en fitte vervangers in te brengen – Van Eck en Rodny Hofman waren ge­schorst, Danny de Leeuw en Wil­co den Hartog kwamen net terug van een blessure – wisselde hij al in de rust Ouaddouh voor De Leeuw. Den Hartog kwam later voor Ryan Holman, Mikula Ristic voor Grot.
Het mocht niet baten. Een kwar­tier voor tijd scoorde Excelsior uit de enige goede aanval van de Zuid-Hollanders 0-1. Vincent van den Berg was de schutter.

Maar wat als Simon Brouwer in de tweede minuut wel raak had gekopt voor G.V.V.V.? De aanvoer­der miste met het hoofd na een prima voorzet van Ouaddouh. Dan had er zomaar een heel ande­re eindstand op het bord gestaan.

G.V.V.V.: Jansen; Holman (83. Den Har­tog), Bonke, Hulsbos, Adnane; Oostin­jen, Brouwer, Terschegget; Ben Ah­med, Grot (76. Ristic), Ouaddouh (46. De Leeuw).

Simon Brouwer kopt de bal uit een voorzet van Ismail Ouaddouh naast het doel van Excelsior Maassluis. Het was één van de weinige kansen voor de Veenendalers. Foto: Herman Stöver


’Hier snap ik echt niets van’

VEENENDAAL – Wouter Bonke was zaterdagmiddag totaal ontdaan. Het 0-1 verlies tegen hekkenslui­ter Excelsior Maassluis was bij de centrale verdediger van G.V.V.V. aangekomen als een donderslag bij heldere hemel.


„Hier snap ik helemaal niets van”, bracht Bonke er op sportpark Pan­huis met moeite uit. „Wat een dra­ma. Waarom we verloren? Ik weet het echt niet.”
Maar na enig nadenken, moest Bonke toch ook toegeven dat er in het bastion G.V.V.V. een aantal flin­ke scheuren zijn geslopen. De Vee­nendaalse topklasser opereert de­ze competitie te veel als los zand. Individuele belangen worden bo­ven het groepsbelang gesteld en dat tast de onderlinge verhoudin­gen aan. „We moeten maar eens goed met elkaar praten en zorgen dat we de neuzen dezelfde kant op krijgen. Anders zoeken we zelf steeds weer de problemen op”, oordeel­de Bonke.

Door: Eit Hendriks
 

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. zit in de hoek waar de klappen vallen