G.V.V.V. verliest van Lienden in finale JR-bokaal

27 december 2014

In de finale van het befaamde Jan Rebergen Zaalvoetbaltoernooi gaf de ploeg onder leiding van Jan Diepeveen de 0-1 voorsprong totaal onnodig uit handen: 3-1. G.V.V.V. eindigde daarmee op de tweede plaats.

 

De sneeuwvlokken die vrijdagnacht gevallen waren, smelten op de zaterdagmiddag spontaan. Niet eens zozeer door de stampende voeten van de traditioneel veel toegestroomde toeschouwers, maar meer door de warmte die vanuit de deuren van de sporthal komt. De 20e editie werd er één met veel strijd, passie en bij vlagen hoogstaand voetbal. G.V.V.V. werd door de ijzersterke selectie dat het meebracht betiteld als topfavoriet en maakte dat ook tot de finale waar.

 

Makkelijke poulefase

Met Edwin van der Klift, Taoufik Adnane, Fathi Ben Ahmed, Wilco den Hartog, Danny de Leeuw, Joey Snijders, Roy Terschegget en Ismail Ouaddouh in de selectie liet G.V.V.V. voorafgaand zien dat zij het maar één doel had: het toernooi winnen. En met de al genoemde Ouaddouh in de gelederen had coach Jan Diepeveen een ervaren en op een hoog niveau geacteerde zaalvoetballer tot zijn keuze. Ouaddouh, die vorig jaar opgeroepen werd voor het zaalteam van Jong Oranje, maar begin dit seizoen stopte met zaalvoetballen op het hoogste niveau, maakte zijn status meer dan waar. Met veel individuele acties en doelpunten zorgde hij voor veel vermaak en ‘oehs’ en ‘ahs’ op de tribune.

 

Ismail Ouaddouh passeerde veel spelers tijdens het Jan Rebergen Zaalvoetbaltoernooi 2014.

 

SV Panter, de eerste tegenstander in de groepsfase, probeert G.V.V.V. uit de counter te verrassen, maar door de snelle doelpunten van Ismail Ouaddouh en Joey Snijders wordt de hoop van de vierdeklasser aan flarden geschoten. Ouaddouh scoort daarna op schitterende wijze de 3-0, Fathi Ben Ahmed zette de eindstand op het scorebord: 4-0. Na een snelle achterstand wordt ook het Ederveense Advendo’57 verslagen met 4-1.  Ismail Ouaddouh (1x) en Joey Snijders (2x) kwamen opnieuw tot scoren, terwijl ook Roy Terschegget trefzeker was. 

 

Een smet op die wedstrijd is het uitvallen van Wilco den Hartog, die na een overtreding hard tegen een klimrek aan de muur klapte. Later verklaarde de middenvelder dat hij een tik op zijn been kreeg. De enkel van de technisch vaardige middenvelder klapte in de val dubbel en Den Hartog viel vervolgens voorover tegen het klimrek. Op het eerste oog lijken de enkelbanden verrekt, Den Hartog moet een paar dagen rust houden. Ondanks het uitvallen van de middenvelder wordt er ook met 4-1 van VRC gewonnen. De doelpunten komen van Ismail Ouaddouh, Danny de Leeuw, Taoufik Adnane en Joey Snijders. Met de volle negen punten uit de drie poulewedstrijden stroomt G.V.V.V. voortvarend door naar de kruisfinales.

 

Wilco den Hartog schreeuwt het uit van de pijn na een trap op zijn rechterbeen.

 

Veenendaalse derby

En in die kruisfinale komt de wedstrijd waar de in totaal 1300 toeschouwers op zaten te wachten: G.V.V.V. - DOVO. In een hoog tempo komen de Veenendaalse voetbalgrootheden tot vele kansen, maar beide keepers houden hun doel tot de vijfde minuut schoon. Taoufik Adnane krijgt in die minuut de bal in de eigen cirkel in bezit. De verdediger, die al vaker het doel van de tegenstander onder vuur nam, kijkt op naar het doel van DOVO. Adnane ziet de doelman van dienst, Jeroen Vrolijk, een paar meter voor zijn doel staan, en bedenkt zich geen moment. De stift die Adnane daarna produceert, is van grote klasse: 1-0.

 

Joey Snijders juicht nadat hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zet tegen DOVO.

 

Nog geen minuut later verdubbelt Joey Snijders de stand door een vrije trap van Ismail Ouaddouh te verlengen: 2-0. Nadat Ruben Rentenaar DOVO tot 2-1 brengt, slaat de vlam heel even in de pan onder de toeschouwers. De hervatting volgt al snel, beide teams houden elkaar tot het laatste fluitsignaal aardig in evenwicht. David Scholte schiet de bal nog op de paal, maar verder dan dat komt de ploeg van Ben Schinkel niet. De emotie - zowel vreugde aan de blauwe kant als teleurstelling aan de rode kant - die na het eindsignaal in positieve vorm losbarst, laat nog maar zien dat er gesnakt wordt naar de Veenendaalse derby op het veld. G.V.V.V. gaat met vier comfortabele overwinningen naar de finale.

 

Technisch vaardige ploegen

In die finale treft de Diepeveen-brigade FC Lienden. De zondagtopklasser won net als G.V.V.V. alle poulewedstrijden en versloeg in de kruisfinales SV Panter (5-2). FC Lienden, dat beschikt over technische voetballers als Youssef el Jebli, Abderrahim Loukili en Mohammed Ajiach, komt goed uit de startblokken, maar na vijf minuten laat G.V.V.V. zien waartoe het in staat is en neemt het heft in handen. Vooral Fathi Ben Ahmed speelt zich vaak knap vrij, maar de buitenspeler vergeet een aantal keer het overzicht te bewaren. Met twee goed keepende doelmannen blijven de doelpunten tot vlak voor het rustsignaal - in de finale werden er twee helften van vijftien minuten gespeeld - uit, totdat Joey Snijders een paar seconden voor rust de G.V.V.V.-supporters in vervoering brengt: 0-1.

 

Abderrahim Loukili brengt FC Lienden op gelijke hoogte. Doelman Van der Klift zit er net naast.

 

De finalisten krijgen meteen na rust grote kansen. FC Lienden opent het bal via Vincent Verheul, maar Edwin van der Klift weet op spectaculaire wijze de nul te houden. Aan de andere kant schiet Taoufik Adnane van dichtbij meters over. In de counter werkt Abderrahim Loukili namens FC Lienden de bal wel in het net: 1-1. Youssef el Jebli verdubbelt drie minuten later de voorsprong en als Mohammed Ajiach zeven minuten voor tijd de beslissende 3-1 tegen de touwen werkt, weet trainer Jan Diepeveen dat toernooiwinst niet meer te behalen valt. FC Lienden is de winnaar van de 20e editie van het Jan Rebergen Zaalvoetbaltoernooi.

 

Bekijk alle foto's van het toernooi door op het visitekaartje van Dick Gijsbertsen te klikken:

 

 

 

Uitslagen 20e editie Jan Rebergen Zaalvoetbaltoernooi:

Groepsfase:

DOVO 2-0 Veenendaal G.V.V.V. 4-0 SV Panter
FC Lienden 3-0 De Merino's Advemdo'57 4-1 VRC
De Merino's 1-2 Veenendaal G.V.V.V. 4-1 Advendo'57
DOVO 0-1 FC Lienden SV Panter 5-0 VRC
DOVO 5-2 De Merino's Advendo'57 1-1 SV Panter
FC Lienden 4-1 Veenendaal G.V.V.V. 4-1 VRC

 

Eindstand poule A: Eindstand poule B:
1. FC Lienden 3-9 (+7) 1. G.V.V.V. 3-9 (+10)
2. DOVO 3-6 (+4) 2. SV Panter 3-4 (+1)
3. Veenendaal 3-3 (-4) 3. Advendo'57 3-4 (0)
4. De Merino's 3-0 (-7) 4. VRC 3-0 (-11)

 

Kruisfinales:

FC Lienden 5-2 SV Panter

G.V.V.V. 2-1 DOVO

 

Finale:

FC Lienden 3-1 G.V.V.V.