G.V.V.V. wil tegen Ajax eindelijk weer winnen

6 december 2014

VEENENDAAL – Crisis is het nog net niet bij G.V.V.V., maar op Pan­huis is de stemming wel tot het nulpunt gedaald. Debet daaraan zijn de vier nederlagen op rij, die de ploeg van trainer Erik Assink in november voor de kiezen kreeg.
„Nee, van zo’n negatieve serie wordt niemand vrolijk, dat is wel duidelijk”, laat Assink weten. „Maar om bij de pakken neer te gaan zitten, heeft ook geen zin. Duidelijk is wel dat we een overwinning dringend nodig hebben. Alleen daarmee doorbreek je de spiraal van negatieve gevoelens.”

Dat moet dan deze zaterdag tegen de amateurs van debutant Ajax ge­beuren. Niet de meest aanspreken­de tegenstander van de zaterdag­topklasse. Maar daarom juist ook het type ploeg, waar G.V.V.V. het vaak moeilijk mee heeft. Tegen Spakenburg en IJsselmeervogels is een peptalk van de trainer over­bodig, zijn de spelers uit zichzelf wel gemotiveerd. Tegen de zoge­naamde mindere goden lijkt het wel of dat minder het geval is.

Het is aan Assink om zijn ploeg weer op de rails te krijgen. Of hij daartoe opvallende veranderingen in zijn team aanbrengt, lijkt onwaarschijnlijk. Wel is hij ge­dwongen om de rechtsbackposi­tie een andere invulling dan nor­maal te geven. Rodny Hofman komt door een schorsing voor de winterstop niet meer in actie. Tom Oostinjen zal zijn plek inne­men.
Wilco den Hartog komt terug van een schorsing en is weer inzet­baar. Danny de Leeuw valt af, hij raakte zaterdag tegen Rijnsburgse Boys geblesseerd en trainde deze week niet mee.

Mindere prestaties geven ook vaak aanleiding tot irritaties, die bij successen meestal ondersneeu­wen. Bankzitters vinden dat ze meer speeltijd verdienen, kleine ergernissen worden ineens opge­blazen. Bij G.V.V.V. komen die nog niet openlijk naar buiten, maar duidelijk is wel dat niet iedereen meer zo lekker in zijn vel zit.
„Ook dat zijn zaken, waaraan ik aandacht moet besteden. Zorgen dat alle neuzen de juiste kant op staan. Het hoort allemaal bij het vak”, erkent Assink.

G.V.V.V. - Ajax (14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal).

G.V.V.V., geblesseerd:
Danny de Leeuw (bovenbeen). Geschorst: Rodny Hof­man.
 

Door: Eit Hendriks