G.V.V.V. wil weer aan voetballen toekomen

22 november 2014

VEENENDAAL – Na twee competitie­nederlagen op rij (1-0 bij Excel­sior Maassluis en 0-2 thuis tegen ONS Sneek) is G.V.V.V. er alles aan gelegen om deze herfstdip een halt toe te roepen.
Ook trainer Erik Assink van de Veenendaalse topklasser vindt het genoeg geweest. Twee zeperds achter elkaar betekenden ineens zeven punten achterstand op kop­loper Kozakken Boys. Dat vindt Assink duidelijk teveel van het goede.

Het heeft er daarom alle schijn van dat Assink maatregelen heeft genomen en deze zaterdag in het uitduel tegen HHC Hardenberg wijzigingen in zijn elftal heeft aangebracht. De coach wil niet in details naar buiten treden, maar had donderdag voor en na de trai­ning met diverse spelers persoon­lijke gesprekken. Vooral het feit dat G.V.V.V. de afge­lopen duels niet het eigen spel kon maken en door verdedigende slippertjes op achterstand kwam, frustreerde Assink. Het bracht ook aan het licht dat bij zijn spelers de mentale weerbaarheid ontbrak om de opgelopen achterstand weer goed te maken.

„Daarbij ontbeerden wij ook het beetje geluk dat een ploeg nodig heeft om een wedstrijd te doen kantelen. Ballen die net voorlangs gaan of paal en lat raken. Het zijn details, die kunnen bepalen of je een wedstrijd wint of verliest. Als dan ook nog de echte vorm bij een aantal spelers ontbreekt en be­palende spelers niet aan voetbal­len toekomen, wordt een optel­som”, legt Assink uit.

Daarom is hij op een kruising ge­komen en moet bepalen of hij met het team rechtdoor gaat of via een omweg weer op het goede pad kan komen. Dat laatste lijkt het geval. Later zal blijken of het een goede beslissing is geweest, liet Assink doorschemeren.
Nu is HHC op papier niet de ge­makkelijkste tegenstander, ze gaan op de eigen Boshoek altijd vol voor de winst, maar deze com­petitie lukt dat niet meer zo goed. Van de zes thuiswedstrijden werd er nog maar één gewonnen. Mis­schien dat in dat feit mogelijkhe­den voor G.V.V.V. liggen.

HHC Hardenberg-G.V.V.V. (14.30 uur, sportpark De Boshoek, Harden­berg).

G.V.V.V., geblesseerd:
niemand.

Door: Eit Hendriks