G.V.V.V. wil weer duelleren met eredivisieclub

24 september 2014

VEENENDAAL – G.V.V.V. bewaart goe­de herinneringen aan de duels, die de ploeg de laatste jaren in de KNVB-beker speelde. Gewonnen duels in Rotterdam in het seizoen 2011/2012 tegen Excelsior (0-3) en Sparta (1-1, winst na strafschop­pen) vormen het hoogtepunt.
Ook de daaropvolgende wedstrijd bij AZ (2-1 verlies) zijn de meeste spelers uit Assinks brigade niet vergeten. Het jaar erna mocht FC Groningen van geluk spreken dat het op Panhuis bij een nipte 1-2 zege voor de noordelingen bleef.

Vorig seizoen werd G.V.V.V. in de tweede ronde thuis door ADO Den Haag uitgeschakeld (0-3), maar de Veenendalers gaven knap partij. De resultaten in de beker­duels maakten veel los bij de steeds groeiende aanhang van de topklasser. G.V.V.V. wil die trend graag doorzetten.

„Daarom nemen we de wedstrijd tegen JVC Cuijk heel serieus”, be­nadrukt coach Erik Assink. „Ik heb Cuijk twee keer zien spelen. De eerste keer in de eerste ronde toen IJsselmeervogels in eigen huis met 1-3 werd geklopt. Zon­dag zag ik ze tegen ADO’20. Bij IJsselmeervogels speelde Cuijk beresterk en was ik bang dat we er een kluif aan zouden krijgen. Zon­dag was van die goede vorm wei­nig over. Ze wonnen wel (3-1, red.), maar speelden zwak.”
Assink heeft een aantal kwetsbare plekken bij de tegenstander ont­dekt. „Niets ten nadele van onze analist Freek Wittenrood, hij doet het prima, maar het is altijd beter om een tegenstander met eigen ogen te zien. Kun je zelf bepalen wat je opvallende feiten vindt.”

G.V.V.V. treedt op volle oorlogs­sterkte aan in Cuijk. Van het be­lang van de wedstrijd is volgens centrale verdediger Wouter Bon­ke iedereen doordrongen.
„We hoefden de eerste ronde niet te spelen, omdat we vorig seizoen een periodetitel pakten. We hoop­ten bij de loting voor de tweede ronde op een thuisduel met een eredivisionist. Op een vol Pan­huis spelen is leuk, dat hebben de voorgaande wedstrijden bewezen. Als we van Cuijk winnen, kan dat altijd nog gebeuren.”

Bonke hoopt vanavond beter voor de dag te komen, dan in een paar voorgaande duels, waarin hij er soms opzichtig naast zat. „Als ik speel, moeten die onachtzaamhe­den niet meer voorkomen. Om met Niklas Moisander van Ajax te spreken ‘ik word moe van de fout­jes, die ik maak’. Vooral als ze te­gendoelpunten opleveren.”

JVC Cuijk - G.V.V.V. (20.00 uur, sport­park de Groenendijkse Kampen, Cuijk). G.V.V.V., geblesseerd: niemand.


Door: Eit Hendriks