G.V.V.V. wint bij ONS Sneek

23 maart 2015

G.V.V.V. wint bij ONS Sneek en kan seizoen nu zorgenvrij afmaken

SNEEK – G.V.V.V. kan opgelucht adem­halen. Was het twee weken gele­den nog kommer en kwel voor de Veenendaalse topklasser en moest met een schuin oog naar de onder­ste plaatsen worden gekeken, na de 0-2 zege van zaterdag bij ONS Sneek, lijken alle zorgen voorbij.


Twee zeges en een gelijkspel uit de laatste drie competitiewedstrij­den waren wapenfeiten, waarop de brigade van coach Erik Assink met smart zat te wachten.
Het maakte zaterdag de lange te­rugreis vanuit Sneek naar sport­park Panhuis ook een stuk dragelijker, gaf Bart Hulsbos aan. De centrale verdediger begon niet in de basis, omdat hij last had van een lichte blessure.
„Vorige week tegen FC Lisse (3-0 winst, red.) heb ik de wedstrijd nog wel uitgespeeld, maar daarna bleef ik sukkelen met de knie. Daarom liet ik vrijdag de trainer weten dat hij beter een ander kon opstellen. Maar in de war­ming- up ging het boven verwach­ting goed. Tja, toen had ik door dat ik mezelf in de vingers had ge­sneden”, lachte Hulsbos als een boer die kiespijn heeft.
 

De oudste topklasse doelpuntenmaker, hier op archieffoto. Foto: Herman Stöver.

Hulsbos viel diep in de tweede helft nog wel in voor Dennis van Meegdenburg, die uit de wedstrijd werd geschopt en kon dus in het veld de overwinning van zijn ploeg meevieren. „De harde, gure wind in Sneek maakte goed voetbal eigenlijk onmogelijk. Bei­de teams hadden er veel last van, maar wij zijn het beste met de omstandigheden omgesprongen. Daarom was de overwinning ook verdiend en konden we feestvie­rend naar huis.” Voor Hulsbos is het ook een vera­deming dat het vertrouwen weer terug is in de ploeg. „Dennis (Van Meegdenburg, red.) zat niet eens zo goed in de wedstrijd, maar we hebben weer een aanspeelpunt in de voorhoede. Dat maakt een we­reld van verschil. Sherwin (Grot, red.) kan daardoor met zijn snel­heid voor meer gevaar zorgen. Hij is geen man, die met de rug naar de goal moet voetballen.”

Grot was al na vier minuten tref­zeker voor G.V.V.V. Geholpen door de wind pikte de snelle aanvaller een pass van Taoufik Adnane goed op en lobde de bal vervol­gens over doelman Ivan Landlust in het Friese doel: 0-1.
Nog voor rust scherpte Van Meeg­denburg zijn record van vorig jaar aan. Als oudste doelpuntenmaker van de zaterdagtopklasse scoorde de bijna 41-jarige de 0-2 en be­wees hij opnieuw zijn grote waar­de voor G.V.V.V. Sinds zijn terug­keer op 10 maart heeft G.V.V.V. niet meer verloren.

G.V.V.V. krijgt zaterdag HHC Har­denberg op bezoek en begint daar­mee aan een druk programma. Want op dinsdag 31 maart komt Spakenburg naar Veenendaal voor de achtste finale van de districts­beker. In het paasweekeinde speelt G.V.V.V. op zaterdag bij Rijnsburgse Boys en op maandag bij koploper Kozakken Boys.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Oos­tinjen, Adnane; Terschegget, Brouwer, Van Eck; Grot, Van Meegdenburg (76. Hulsbos), De Leeuw (85. Ristic).
 

Door: Eit Hendriks
 

Gerelateerd artikel:G.V.V.V. doorstaat Friese wind en verslaat ONS