G.V.V.V. zonder aanspeelpunt Van Meegdenburg

28 maart 2015

G.V.V.V. zonder aanspeelpunt Van Meegdenburg tegen lastig HHC

VEENENDAAL – G.V.V.V. moet vanmid­dag zonder Dennis van Meegden­burg aantreden tegen HHC Harden­berg. De spits, die begin maart zijn comeback maakte, waarna G.V.V.V. geen wedstrijd meer verloor, viel vorige week geblesseerd uit bij ONS Sneek (0-2).

Van Meegdenburg heeft een spier­tje in de kuit gescheurd en is ze­ker een paar weken uitgeschakeld. Dat is een zware tegenvaller voor trainer Erik Assink, want G.V.V.V. staat opnieuw aan het begin van een paar zware weken.
De Veenendaalse topklasser moet in een tijdsbestek van tien dagen liefst drie competitiewedstrijden én een bekerduel afwerken. Bo­vendien zijn de vier tegenstan­ders ook nog een keer zwaarge­wichten.

Vanmiddag wil G.V.V.V. proberen de smadelijke 5-1 nederlaag, die de ploeg van trainer Erik Assink eerder in de competitie bij HHC Hardenberg opliep, zien goed te maken. Geen eenvoudige opgave, HHC is voor G.V.V.V. bijna altijd een bijzonder lastige opponent.
Dinsdag volgt op Panhuis de clash tegen Spakenburg in de acht­ste finale van het districtsbekertoernooi. In het paasweekeinde volgen twee zware uitwedstrij­den. Op zaterdagmiddag is Rijns­burgse Boys de tegenstander, op paasmaandag koploper Kozakken Boys in Werkendam.
Assink haalt zijn schouders op over het absurde programma. „Ach, ook andere clubs hebben met hetzelfde bijltje te hakken. Het heeft geen zin om er te lang bij stil te staan. We moeten er maar het beste van maken.”

In augustus eindigde G.V.V.V. de uitwedstrijd bij HHC met negen man. Wilco den Hartog en Rodny Hofman kregen beiden een rode kaart. De kaartenlast speelt de Vee­nendalers trouwens toch parten. Maar liefst zeven spelers staan op scherp en zijn bij een volgende ge­le kaart geschorst.
Door het ontbreken van aanspeel­punt Van Meegdenburg moet As­sink opnieuw zijn voorhoede wij­zigen. „Heel vervelend dat Dennis moet afhaken. Door zijn terug­keer was er weer stabiliteit in het elftal. Het geloof in eigen kunnen was terug. Ik hoop dat de groep dat gevoel blijft houden.”

G.V.V.V. - HHC Hardenberg (14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal).

G.V.V.V., geblesseerd:
Fahti Ben Ah­med (knie). Dennis van Meegdenburg (kuit).

Door: Eit Hendriks