Het kwartet is vol voor G.V.V.V.

1 december 2014

Tegenslag en onmacht staan symbool voor vierde verlies op rij Veenendalers tegen Rijnsburgse Boys.


VEENENDAAL – G.V.V.V. zit in de hoek waar de klappen vallen. Een beter cliché valt er niet te beden­ken voor de situatie, waarin de ploeg van trainer Erik Assink zich bevindt. De 0-1 nederlaag tegen Rijnsburgse Boys, voortgekomen uit een buitenspelsituatie, is illus­tratief voor de wijze waarop G.V.V.V. de voorbije duels steeds achter de feiten moest aanlopen.

Assink was er een beetje mismoe­dig van. „We wilden juist de snel­le achterstand voorkomen, waar­mee we in vorige wedstrijden ge­confronteerd werden. Toch kwam die er wel. Opnieuw door een fou­te beslissing van een grensrech­ter. Het loopt de laatste weken niet zo soepel bij ons, zeg maar ge­rust stroef. Dan wordt het een moeilijk verhaal om een achter­stand om te buigen.”
Dat het stroef loopt bij G.V.V.V. werd na de achterstand in de ne­gende minuut door een doelpunt van Raily Ignacio ook heel duide­lijk. De achterste linie van de thuisploeg had de handen vol aan de rappe spitsen van Rijnsburgse Boys en vooral Ignacio kreeg van het centrale duo Wouter Bonke en Bart Hulsbos erg veel vrijheid.

De middenlinie gaf te weinig voe­ding aan de voorhoede, die op zijn beurt de kansjes die er kwamen niet omzette in doelpunten. Dat is opvallend, want G.V.V.V., tot voor kort één van de meest scoren­de ploegen in de topklasse, heeft in de laatste vier wedstrijden maar één doelpunt gemaakt.
Exponent van de huidige on­macht in scorend vermogen bij G.V.V.V. is spits Sherwin Grot. De topscorer heeft zeven doelpunten achter zijn naam staan, maar staat al zeven wedstrijden droog. Na­tuurlijk is de spits afhankelijk van de ballen, die hij krijgt. Maar mo­menteel is hij ook niet in staat om kansen voor zichzelf te creë­ren, zoals Ignacio dat wel kan.

Assink zit er danig mee in de maag. Hij heeft geen andere spits achter de hand, zoals vorig seizoen met Dennis van Meegden­burg wel het geval was. Op de bank heeft hij rappe spelers als Fa­thi Ben Ahmed en Ismail Ouad­douh, maar die hebben tijdens in­valbeurten niet laten zien over scorend vermogen te beschikken.
Ondanks een overwicht na rust was G.V.V.V. niet in staat een gelijk­spel uit het vuur te slepen. „Het is voor ons zaak eerst maar eens 36 punten te halen. Daarmee moe­ten we gevrijwaard zijn van degra­datieperikelen”, stelde Assink.

Dat het tij snel kan keren bewees G.V.V.V. vorig seizoen, toen de ploeg ook in november vier keer op rij verloor, maar daarna een schitterende serie van negen onge­slagen duels neerzette.

G.V.V.V.: Jansen; Oostinjen, Bonke (80. Ouaddouh), Hulsbos, Adnane; Ter­schegget, De Leeuw (79. Ben Ah­med), Brouwer; Van Eck, Grot, Snij­ders.

Martin van Eck haalt uit voor G.V.V.V., maar deze inzet levert tegen Rijnsburgse Boys na het opspringen van Bart Hulsbos geen treffer op. Foto: Herman Stöver


Danny de Leeuw baalt van onmacht bij G.V.V.V.

VEENENDAAL – Veel plezier heeft Danny de Leeuw tot nu toe niet beleefd aan zijn overstap van Haaglandia naar G.V.V.V. Hij heeft het prima naar zijn zin bij de Vee­nendaalse topklasser, daar niet van, maar op sportief gebied houdt het allemaal niet over.

Drie keer startte de middenvelder in de basis, in de rest van de wed­strijden moest hij het doen met invalbeurten. Slechts één keer le­verde een basisplek een zege voor hem op, de 0-4 bij FC Lisse.

Logisch dat De Leeuw met een be­drukt gezicht zijn verhaal deed. „Ja, leuk was het niet. De eerste helft was niet goed van onze kant. We wonnen te weinig duels, speelden te slap en kregen weer een snel doelpunt tegen. Het was allemaal weer net niet.” „Bij mezelf ook niet”, vervolgde De Leeuw. „Ik speelde in een iets andere rol en moest even zoeken wat mijn tegenstander deed. Daar­na ging het wel, maar ontbrak bij ons net het laatste passje. Misten we ook het beetje geluk dat we voorheen hadden. Voetballen kun­nen we wel. Het zit ons nu tegen en staan we al dertien punten op Kozakken Boys achter. Aan een ti­tel hoeven we niet meer te den­ken. Eerst maar weer een wed­strijd winnen.”
 

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. loopt opnieuw tegen zeperd aan