Hulsbos kijkt uit naar topper

11 oktober 2014

Voor de centrale verdediger van G.V.V.V. is spits Berry Powel niet meer dan iedere andere tegenstander
 

VEENENDAAL – Hij is er klaar voor, vertelt Bart Hulsbos (30) na de donderdagtraining. De lange cen­trale verdediger van topklasser G.V.V.V. kijkt zelfs uit naar het tref­fen met koploper Kozakken Boys vanmiddag op sportpark Panhuis in Veenendaal.

„Een mooie affiche, zo vroeg al in het seizoen. De nummers één en twee tegen elkaar. Het zal een pit­tige middag worden, zoveel is wel duidelijk. Kozakken Boys en G.V.V.V. spelen beide voor de winst. Het zijn geen ploegen die voetballen om niet te verliezen. Dat geeft vaak spektakel voor het publiek, maar voor verdedigers zijn het meestal lastige potjes”, stelt Hulsbos.

Met Berry Powel (34) heeft Kozak­ken Boys bovendien een klasbak in huis gehaald, die voor de Wer­kendammers het doel gemakke­lijk vindt. Hulsbos weet dat hij zich vanmiddag met Powel moet bezighouden, maar bereidt zich niet anders voor dan voor andere wedstrijden.
„Ik weet vooraf natuurlijk bijna al­tijd wie mijn tegenstander is, welk type voetballer hij is en wat zijn specifieke capaciteiten zijn. Maar ik heb in mijn carrière al te­gen zoveel goede spitsen gespeeld, dat ik van niemand meer wakker lig. In de topklasse lopen geen slechte aanvallers rond. Iede­re club heeft voorin doelgerichte spitsen lopen. Die moet ik weke­lijks proberen uit te schakelen.”

Hulsbos is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Blauwen uit Vee­nendaal. Zijn contract loopt nog door tot en met volgend seizoen. „G.V.V.V. is echt mijn club gewor­den. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. In de loop der jaren is er een hecht collectief gegroeid. Dat is het mooie van een groep die al jaren met elkaar speelt.”
„Of ik bij de club blijf als mijn contract is afgelopen?”, vervolgt Hulsbos. „Dat kan ik nu nog niet zeggen. Hangt van verschillende factoren af. Maar er komt een tijd dat we uit elkaar gaan. Daarna wil ik wel blijven voetballen. Ga ik op een lager niveau, bijvoorbeeld bij VVZ ’49 in mijn woonplaats Soest ballen. Lekker dicht bij huis.”

Wat de verdediger betreft wil hij vanmiddag de twee pijnlijke ne­derlagen tegen Kozakken Boys in het vorige voetbaljaar (uit 3-0 en thuis 0-2) rechtzetten. „We zijn bezig aan een leuke serie, waardoor we veel zelfvertrouwen heb­ben getankt. Nogmaals, het zal een pittig duel worden, maar de hele groep is erop gebrand om te winnen.”

G.V.V.V. - Kozakken Boys (14.30 uur, sportpark Panhuis, Veenendaal).

G.V.V.V., geblesseerd:
Simon Brouwer (knie).

Bart Hulsbos vol overgave strijdend in shirt van G.V.V.V. Foto: Herman Stöver

 

Kozakken Boys en G.V.V.V. scoren er lustig op los
 

VEENENDAAL – Niet alleen staan Ko­zakken Boys en G.V.V.V. op de eer­ste en tweede plek, beide ploegen zijn ook de meest scorende ploe­gen van de zaterdagtopklasse. Ze vonden allebei in de eerste zeven wedstrijden van deze competitie twintig keer het doel van de tegenstander.

Negen spelers van Kozakken Boys waren verantwoordelijk voor de productie, waarvan de ervaren spits Barry Powel (6 goals) en Madjer Lukoki (4 goals), samen de helft voor hun rekening na­men. Beide spelers zijn nieuw in de formatie van het trainersduo Ton Cornelissen en Danny Buijs.

Amersfoorter Powel (34) beland­de na veel omzwervingen in het betaalde voetbal in binnen- en buitenland (FC Den Bosch, Mill­wall, De Graafschap, FC Gronin­gen, ADO Den Haag, drie Spaanse clubs, Heracles Almelo en Roda JC) in Werkendam.

Lukoki (21) speelde eerder bij FC Groningen, AFC, Young Boys, NAC Breda en EDO Haarlem. Hij is de tweelingbroer van Jody Luk­oki, die afgelopen zomer door Ajax werd verkocht aan PEC Zwolle.

Een andere bekende bij Kozakken Boys is de handige Richie Basos­ki, bezig aan zijn zevende seizoen bij de koploper. Hij scoorde tot nu toe twee keer. De gevaarlijke aan­valler Arif Irilmazbilek ontbreekt vanwege een gebroken midden­voetsbeentje.

Middenvelder Nasser El Khayati (2 goals) is een speler met aanval­lende intenties. El Khayati is ook nieuw bij Kozakken Boys en kwam eerder uit voor onder meer Excelsior, PSV, FC Den Bosch, NAC Breda en Olympiakos Nico­sia.

Zeven spelers waren verantwoor­delijk voor de twintig doelpunten van G.V.V.V. Topscorer is Sherwin Grot met zeven goals. Roy Ter­schegget en Martin van Eck scoor­den ieder drie keer, Simon Brou­wer, Wilco den Hartog (penal­ty’s) en Joey Snijders waren twee keer succesvol. Rodny Hofman scoorde vorige week bij FC Lisse (0-4) uit een schitterend geno­men vrije trap.


Door: Eit Hendriks