Invaller Shanwary scoort voor Afghanistan

2 juni 2015

Esmat Shanwary heeft dinsdagmiddag zijn eerste treffer gemaakt voor Afghanistan. De toekomstig speler van G.V.V.V. bracht zijn land in de laatste minuut van de wedstrijd op gelijke hoogte tegen Bangladesh: 1-1.

 

Bondscoach Slaven Skeledzic liet Shanwary op de bank beginnen tegen Bangladesh, maar de 21-jarige middenvelder mocht in de 68ste minuut zijn opwachting maken voor de Leeuwen van Khorasan. Met een bekeken schot zette hij Afghanistan vlak voor tijd op 1-1.

 

Op een zeer regenachtig veld – de grasmat leek meer op een moeras – konden beide ploegen het spel niet maken. Door een blunder van de Afghaanse doelman kwam Bangladesh in de eerste helft op voorsprong.

 

Shanwary werd opgeroepen door bondscoach Slaven Skeledzic voor de wedstrijden tegen Laos (oefen, 2-0 overwinning), Bangladesh (oefen, 1-1 gelijkspel), Syrië (WK-kwalificatie, 11 juni) en Cambodja (WK-kwalificatie, 16 juni). De Afghaan debuteerde afgelopen vrijdag in de basis tegen Laos. Na een uur spelen werd hij naar de kant gehaald.

 

Bekijk hier het doelpunt van Esmat Shanwary (vanaf 59 seconden):