Kalender G.V.V.V. vol

7 maart 2015

Kalender G.V.V.V. vol met vijf duels in twee weken

VEENENDAAL – G.V.V.V. kan de mou­wen opstropen. Door afgelastin­gen en het auto-ongeluk van spe­ler Joey Snijders, waardoor enkele duels verschoven werden, heeft de KNVB de Veenendaalse top­klasser opgezadeld met een waan­zinnig druk programma in de ko­mende twee weken.

De ploeg van trainer Erik Assink thuis vanmiddag tegen Excelsior Maassluis. Dinsdag wordt thuis in­gehaald tegen IJsselmeervogels en zaterdag komt FC Lisse naar Vee­nendaal. De dinsdag daarna staat het afgelaste bekerduel bij Meer­vogels ’31 gepland, waarna zater­dag 21 maart de Engelse weken van G.V.V.V. worden afgesloten met de uitwedstrijd bij ONS Sneek.

Trainer Erik Assink weet dus wat hem te wachten staat. „We moe­ten ons voorbereiden op een zwa­re periode. Afgezien van de fysie­ke belasting, hebben we ook te maken met de situatie rondom Joey. De jongens moeten het ook geestelijk kunnen opbrengen om zo’n intensief programma af te werken. Misschien is dat nog wel het zwaarste.”

Wat ook een storende factor in het geheel is, is de kaartenlast, die G.V.V.V. met zich meedraagt. Erger dan in vorige seizoenen, krijgt de ploeg van Assink te maken met schorsingen. Vandaag mogen Rod­ny Hofman en Martin van Eck van de zijkant toekijken, daar­naast staan Simon Brouwer, Bart Hulsbos, Wilco den Hartog en Tom Oostinjen op scherp. Eén ge­le kaart en ze zijn een duel ge­schorst.

Wat Assink verder zorgen baart, zijn de riante kansen, die zijn spe­lers elke wedstrijd opnieuw mis­sen. Een echte goalgetter heeft hij niet tot zijn beschikking. Wat dat betreft zou een (tijdelijke) terug­keer van Dennis van Meegden­burg een zegen voor zijn ploeg kunnen zijn. Er zijn tekenen dat Van Meegdenburg hierover nadenkt. De oude rot traint het hele seizoen op donderdagavond mee en laat in partijtjes zien nog altijd over scorend vermogen te beschik­ken.

Excelsior Maassluis staat op de laatste plek in de topklasse en ont­sloeg eerder deze week trainer Cesco Agterberg in de hoop op een schokeffect. Ex-prof Sieme Zijm zit vandaag op de bank.

G.V.V.V.-Excelsior Maassluis (14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenen­daal).

G.V.V.V., geblesseerd:
niemand.

Geschorst: Rodny Hofman, Martin van Eck.

Door: Eit Hendriks