Lek bij G.V.V.V. eindelijk boven

16 maart 2015

Brigade van coach Erik Assink pakt met duidelijke zege op FC Lisse eerste driepunter in 2015. Herstel zet door.

VEENENDAAL – Het begin was wei­felend, de schwung zat er bij G.V.V.V. in het eerste kwartier nog niet in. Maar naarmate de eerste helft vorderde, nam de Veenen­daalse topklasser het initiatief in handen en dat resulteerde zater­dagmiddag uiteindelijk in een rui­me 3-0 overwinning tegen FC Lis­se.


G.V.V.V.-coach Erik Assink was na afloop opgelucht en tevreden over de uitslag. „Eigenlijk doet het er helemaal niet toe hoe we hebben gespeeld. Op dit moment zijn de punten het belangrijkste.”
„Ik wil zo snel mogelijk 36 pun­ten hebben, dan zijn we volgens mij veilig”, vervolgde de trainer van G.V.V.V. „Daarna zien we wel verder. Of er bijvoorbeeld een pe­riodetitel inzit, een hogere klassering of bekerwinst. Allemaal van latere zorg. Eerst de punten, daar­na focussen we ons wel op mooie bijkomstigheden.”

Het meespelen van Dennis van Meegdenburg, die de negentig mi­nuten vol maakte, bleek zaterdag voor zijn medespelers opnieuw van een enorme psychologische waarde. Het losse zand dat een week eerder tegen Excelsior Maas­sluis (0-1 verlies, red.) het team nog typeerde, veranderde dinsdag tegen IJsselmeervogels (2-2) al in een gretig spelend G.V.V.V. en ook tegen FC Lisse straalden de Vee­nendalers veel meer zelfvertrou­wen uit dan eerder dit jaar.
„Ik wil echt niet alles ophangen aan de terugkeer van Dennis of het vertrek van Ismail (Ouad­douh, EH), feit is wel dat er een positieve kentering is gekomen in het denken en doen van mijn spe­lers. Dat heeft zich vertaalt in nieuw elan. Natuurlijk blijft de pe­nibele situatie met Joey Snijders een factor spelen (auto-ongeluk, EH). Dat moet in het achterhoofd ook. Maar we zijn sportief gezien gelukkig op de goede weg terug.”

Dat vertaalde zich in twee doel­punten van Sherwin Grot. De eer­ste in de achttiende minuut, de tweede zeven minuten na rust. Maar de vleugelspits, uit de punt van de aanval verdwenen na de rentree van Van Meegdenburg, had nog minimaal twee keer moe­ten scoren. Dan was het duel al in een veel eerder stadium beslist ge­weest.
Nu gebeurde dat pas drie minu­ten voor tijd door Tom Oostinjen. Met een streep van een meter of twintig passeerde hij de kansloze doelman Mark de Vries van FC Lisse (3-0) en was de strijd defini­tief gestreden. Dat had anders kunnen lopen. Vijf minuten daar­voor had invaller Nigel Harden­berg voor FC Lisse immers nog op de paal geschoten. Was die in­zet raak geweest, dan was de slot­fase zeker hectischer verlopen.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Terschegget, Brouwer, Oostinjen; Grot, Van Meegdenburg, De Leeuw (80. Ristic).

Verdediger Bart Hulsbos sticht gevaar voor G.V.V.V. in het doelgebied van FC Lisse. Foto: Herman Stöver


Oostinjen dolblij met zege G.V.V.V.

VEENENDAAL – Tom Oostinjen is be­zig aan een sterk seizoen bij G.V.V.V. Op een paar wedstrijden na, acteer­de de inwoner van IJsselstein deze competitie op een hoog niveau.

Toch kon ook hij niet voorkomen dat G.V.V.V. in een neerwaartse spi­raal belandde.

Maar door de zege (3-0), zaterdag­middag op FC Lisse, lijkt het er op dat de Veenendaalse topklasser de weg naar boven heeft terug­gevonden. „We waren in een sleur beland, waar we niet uit kon­den komen. Alles zat ons steeds tegen. Pech, blessures, schorsin­gen en vormverlies. Het ene ver­sterkte het andere. Om moede­loos van te worden.” „Daar kwam het ongeluk van Joey (Snijders, red.) nog overheen.
Dan valt het niet mee om uit het dal te klimmen. Maar na het gelij­ke spel (2-2, red) tegen IJsselmeer­vogels en de winst op Lisse, denk ik dat we op de goede weg zijn.”

Oostinjen vertelde zaterdagmid­dag zijn verhaal, terwijl hij de wreef van zijn voet met ijs behandelde. „Tikkie op gehad”, legde de middenvelder uit. Even daarvoor had hij zijn doelpunt op sport­park Panhuis, waarmee hij kort voor tijd G.V.V.V. op 3-0 bracht, nog als een geintje omschreven met ‘ik raakte de bal volkomen verkeerd hoor’. Een understate­ment, want met een schitterende volley in de kruising liet hij kort voor tijd doelman Mark de Vries van FC Lisse kansloos.

En op de opmerking dat hij eigen­lijk meer in aanmerking kwam voor de titel ‘Man of the Match’ dan Sherwin Grot, die de andere twee doelpunten voor zijn reke­ning nam, klonk vervolgens een instemmend gebrom.
„We hebben verzuimd het na de 2-0 af te maken. Het duurde veel te lang voordat de 3-0 viel. Dat was jammer”, vond Oostinjen.
Hij benadrukte totaal niet bezig te zijn met zijn overstap naar Spa­kenburg volgend seizoen. „Op dit moment telt voor mij alleen G.V.V.V. Spakenburg komt het vol­gende voetbaljaar aan de orde.
Geen dag eerder.”

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Eerste overwinning van het jaar