Na AZ is Capelle nu belangrijk voor G.V.V.V.

1 november 2014

VEENENDAAL – Afgaande op het ple­zier, waarmee de lichte training op de ‘ day after’ wordt afgewerkt, hebben de spelers van G.V.V.V. het 5-0 bekerverlies van woensdaga­vond tegen AZ al weer uit het hoofd gezet.
De ploeg van trainer Erik Assink is op de donderdagtraining snel overgegaan tot de orde van de dag. Met wat positiespelletjes ­daarop traint G.V.V.V. tot in den treure - en een paar partijtjes voet­volley worden op sportpark Pan­huis de spieren los gehouden.

„Woensdag is natuurlijk geen ide­ale dag voor een zaterdagclub om te spelen. Ik had liever op dinsdag tegen AZ gevoetbald. Hadden we een dag langer gehad om te her­stellen. Dat was wel zo prettig ge­weest, want je kon zien dat op het laatst de pap aardig op was. Daar­door kregen we in de laatste tien minuten ook drie goals om de oren”, stelt Assink later op de avond.
Toch kan de coach niet nalaten om het positieve gevoel dat hij aan het bekerduel heeft overgehouden te benoemen. „Het was natuurlijk weer een prachtige hap­pening. Schitterende entourage en een mooie ervaring voor mijn spelers. Goed, de 5-0 nederlaag was wat aan de hoge kant, maar desondanks hebben we goed par­tij gegeven. Uiteindelijk gaf het lo­gische klassenverschil de door­slag.”

Maar nu zijn alle ogen gericht op het competitieduel van deze zater­dag tegen Capelle. Een belangrij­ke wedstrijd, want na de 2-0 ne­derlaag van vorige week tegen IJs­selmeervogels is G.V.V.V. weer toe aan een overwinning. G.V.V.V. moest de koppositie prijsgeven aan Kozakken Boys en staat nu op de tweede plaats. In punten gelijk met Capelle, maar met een beter doelsaldo. Daarmee zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heuse topper.

Capelle is een stugge ploeg, die niet veel scoort, maar ook weinig doelpunten tegen krijgt. Geen ploeg naar zijn hart. Assink heeft niet veel op met ploegen uit de re­gio Rotterdam. Maar Capelle is wel een lastig te bespelen tegen­stander, die het G.V.V.V. heel moei­lijk kan maken, stelt de coach.

G.V.V.V. - Capelle (14.30 uur, sport­park Panhuis, Veenendaal).

G.V.V.V., geblesseerd:
niemand.

Door: Eit Hendriks