Oostinjen blij met moeizame winst van G.V.V.V.

3 november 2014

VEENENDAAL – G.V.V.V. koppelt winst graag aan mooi en aantrek­kelijk voetbal. Daar kwam zaterdag tegen Capelle niet veel van te­recht. De Veenendaalse topklasser won wel met 2-1, maar de wijze waarop was niet overtuigend, vond ook Tom Oostinjen.

„We hadden een zware week ach­ter de rug met nederlagen tegen Ijsselmeervogels (2-0, red.) en AZ (5-0, red.). Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Daarom zijn de drie punten even belangrijker dan de uitvoering.”
Toch was Oostinjen het er ook over eens, dat G.V.V.V. het zichzelf onnodig moeilijk had gemaakt.
„Er was geen vuiltje aan de lucht geweest als we na de 2-0 nog een paar doelpunten hadden gemaakt. Kansen kregen we genoeg, alleen waren we deze keer niet zo scherp en fris als tegen Kozakken Boys, toen we gemakkelijk naar 5-0 uitliepen.” Net als woensdag tegen AZ speelde Oostinjen tegen Capelle ook een prima wedstrijd.
Hij zorgde in de 53ste minuut op aangeven van Taoufik Adnane met een fraaie lob over doelman Nick van der Ploeg voor de 1-0 voorsprong van G.V.V.V. en werd la­ter uitgeroepen tot Man of the Match.

Toch begon Oostinjen, die terug­keerde na een uitstapje van een jaar naar Go Ahead Eagles, deze competitie niet direct in de basis­elf van trainer Erik Assink. Maar al snel veroverde hij zijn plek, al­hoewel de concurrentie met Bart Hulsbos voor een plek in het cen­trum van de defensie groot is en hij de laatste weken op het mid­denveld speelt in verband met een blessure van aanvoerder Si­mon Brouwer. Capelle was een veel beter voet­ballende ploeg dan Oostinjen had gedacht. Had hij nog een achter­overleunend team, dat enkel loert op counters, verwacht. De prak­tijk bleek anders te zijn. Capelle deed zeker in de eerste helft niet onder voor G.V.V.V. en ook in de tweede helft met een man min­der lieten de bezoekers zien waar­om ze op een gedeelde tweede plek met G.V.V.V. stonden.

Het werd zelfs billenknijpen nog voor de Veenendalers, die na 62 minuten door Martin van Eck op 2-0 waren gekomen, omdat Capel­le met Jair Balrak en Bob Ver­munt veel lengte in de ploeg bracht. Dat leverde kort voor tijd via Balrak de aansluitingstreffer op: 2-1. Verder kwam Capelle niet.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos (74. De Leeuw), Adnane; Den Har­tog (78. Ouaddouh), Terschegget, Oostinjen; Van Eck, Grot, Snijders (78. Ben Ahmed).
 

Taoufik Adnane was belangrijk bij de openingstreffer van G.V.V.V. Hij bezorg­de de bal bij Tom Oostinjen, die vervolgens scoorde. Foto: Herman Stöver

Erik Assink doet luchtig over mislopen van periodetitel

VEENENDAAL – Erik Assink, de trainer van G.V.V.V., slaakte na de wedstrijd tegen Capelle een zucht van opluchting. „Poeh, mooi dat we in de slotfase op de been zijn gebleven en de 2-1 voorsprong over de streep heb­ben getrokken. Die overwinning hadden we nodig.”

Toen hij hoorde dat de eind­stand bij HHC Hardenberg te­gen Kozakken Boys 1-2 was ge­worden en daarmee G.V.V.V. de eerste periodetitel was misgelo­pen, grapte Assink. „Niet belang­rijk, als we op de laatste speel­dag maar bovenaan staan.”
Toch zag Assink het belang van een periodetitel wel in. „Je hoeft dan de eerste ronde van de KNVB beker niet te spelen. Dat is een voordeel, omdat daarin al­leen de amateurs tegen elkaar spelen en je er zomaar uitgeknik­kerd wordt. Kijk maar wat IJssel­meervogels overkwam. Wij lootten later AZ. Dat heeft de club aardig wat opgeleverd.”

Terugkijkend op ‘Capelle’ gaf de coach grif toe dat G.V.V.V. bij vla­gen onnauwkeurig speelde.
„Over delen van het voetbal ben ik tevreden, maar er waren fases van grote slordigheden. Dat heeft te maken met vermoeid­heid. De twee vorige potjes te­gen IJsselmeervogels en AZ verg­den het uiterste van ons.”
Na tien duels heeft G.V.V.V. twee punten meer dan vorig seizoen: 21 om 19.
„Toen werd november een be­roerde maand, verloren we vier keer op rij. Dat gaan we nu beter doen”, beloofde Assink.

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: Vermoeid G.V.V.V. wint na zware week