Rob de Boer geniet van zijn nieuwe functie

17 januari 2015

VEENENDAAL – Bijna geruisloos heeft er vorige zomer een wisse­ling van de wacht plaatsgevonden binnen de technisch commissie van G.V.V.V. Jarenlang waren Wim van de Weerdhof en Henny de Man de twee commissieleden van de Veenendaalse topklasser, die de contractbesprekingen met de spelers voerden. Zij onderhandel­den ook met nieuwe spelers, die G.V.V.V. wilde aantrekken.

Die taken zijn overgenomen door Rob de Boer en Wim van Oud­broekhuizen. „Maar de TC bestaat uit een heel team van clubmen­sen, alleen zouden we het nooit kunnen doen”, haast De Boer zich er aan toe te voegen. „Wim en ik staan misschien iets meer in the picture, hoewel we daar eigenlijk helemaal geen behoefte aan hebben.”
De Boer (57) verrichtte al lange tijd hand- en spandiensten bij de club. Hij is gepokte gemazeld in de voetballerij en beschikt over ve­le contacten. „Dat is wel een voor­deel. Ik ken veel mensen en veel mensen kennen mij. Dat verge­makkelijkt het werk wel.”

Rob de Boer wil, hoewel hij argwanend tegenover de tweede divisie staat, met G.V.V.V. volgend jaar graag wel de sprong wagen. Foto: Herman Stöver

De Boer heeft vroeger gevoetbald bij Amstelveen en later bij ZOB, nadat zijn ouders naar Purmerend waren verhuisd. Bij ZOB ben ik later grensrechter, leider en wedstrijdsecretaris geweest.
Maar door mijn werk kwam ik in Veenendaal terecht. Eerst een tijd­je niets gedaan, maar ik ging wel kijken bij mijn zoontje, die bij DOVO speelde. Later volgde ik mijn zwager Bart Broeder, die in het eerste van Bennekom voetbalde.
Bij Bennekom ben ik elftalleider geworden en dat heb ik vijf jaar gedaan”, vertelt De Boer met enthousiasme.

Omdat Broeder bij G.V.V.V. ging spelen, kwam hij automatisch ook veel op sportpark Panhuis.
„Ach toen ging het balletje rollen. Heb ik van de zijkant meegepraat, meegedacht en eigenwijs mijn menig over zaken, die het eerste elftal aangingen, gegeven. Nu ben ik er dus veel directer bij betrok­ken. Vind ik leuk en ook een eer om te doen”, stelt De Boer, die te­genwoordig in Leersum woont.

Hij heeft een drukke tijd achter de rug. G.V.V.V. heeft voor volgend seizoen al veertien spelers vastge­legd. Dertien van de huidige selec­tie en onlangs kon De Boer de komst van de nieuwe spits Jasmin Ramic aankondigen.
„We hadden hem al een tijdje op het oog, maar vorig seizoen raakte hij geblesseerd en was lang uit de roulatie. Of het een risico is om zo’n speler aan te trekken? Tja, hij is fit, dus zie ik het probleem niet. Een andere speler kan ook ge­blesseerd raken. Dat is altijd een risico”, legt De Boer uit.

Dat de selectie van de Veenenda­lers nog uitbreiding behoeft, weet De Boer ook. „Wij moeten crea­tief scouten, hebben geen zakken met geld beschikbaar. Maar we zijn druk bezig om meer verster­kingen te halen. We willen vol­gend seizoen natuurlijk wel bij de eerste zeven eindigen om deel te kunnen nemen aan de zogenaam­de tweede divisie. Hoe sceptisch ik ook tegenover de invoering van die klasse sta.”

Door: Eit Hendriks