Scheidsrechter verpest oefenduel

28 juli 2014

Scheidsrechter verpest oefenduel tussen FC Lienden en G.V.V.V.

LIENDEN – Wat zaterdag begon als een leuke oefenpot tussen FC Lienden en G.V.V.V. eindigde in een wedstrijd die bol stond van ir­ritaties en waaraan beide ploegen in de tweede helft maar weinig plezier beleefden.

Of toch FC Lienden misschien een beetje, want de zondagtop­klasser uit de Betuwe trok een 0-3 achterstand bij rust nog gelijk, waardoor er uiteindelijk 3-3 op het bord kwam te staan. Op basis van het overwicht van FC Lien­den in de tweede helft zeker een verdiende eindstand.

Op de vraag aan trainer Erik As­sink van G.V.V.V. wat de eerste wedstrijd van zijn ploeg in de voorbereiding op de nieuwe com­petitie hem geleerd had, ant­woordde de coach van de Veenendaalse zaterdagtop­klasser, na enig nadenken: „Niet echt veel. Wel dat we, ook in een ietwat gewijzigde samenstelling, nog steeds goed combinatievoet­bal kunnen spelen. Door het ont­breken van Simon Brouwer en Sherwin Grot (beiden nog op va­kantie, red.) had ik Joey Snijders in de spits geposteerd en speelde Ismail Ouaddouh (ex-Magreb’90) op links. Beiden waren actief en speelden niet onverdienstelijk.”

Na een aarzelend begin liep G.V.V.V. voor rust binnen dertien minuten uit naar een 0-3 voorsprong. Martin van Eck (vlam­mend schot), Bart Hulsbos (fraaie kopbal) en Snijders (persoonlijke actie) tekenden voor de Veenen­daalse treffers.

Arbiter De Waard eist een hoofdrol voor zichzelf op en stuurt G.V.V.V.-aan­valler Fahti Ben Ahmed (rechts) van het veld. Foto: Raphaël Drent

„In de rust heb ik uiteraard een aantal spelers gewisseld”, vertelde Assink. „Maar in de tweede helft werd de sfeer grimmiger, de irrita­ties liepen op en de scheidsrech­ter raakte de weg volkomen kwijt. We kregen hem na de rust hele­maal tegen. Daardoor kwamen we niet meer aan voetballen toe en gaven we FC Lienden zo de ge­legenheid om dichterbij te ko­men.”

Scheidsrechter De Waard be­kroonde zijn povere optreden ook nog met een uitsluiting. Na een forse overtreding van Fahti Ben Ahmed (ex-JVC Cuijk) probeerde deze zich ten koste van een over­treding te herstellen. De Waard stuurde de aanvaller naar de kant en gebaarde dat hij gewisseld moest worden. Assink wilde Dan­ny de Leeuw (voormalig speler Haaglandia) weer laten invallen, maar na een discussie met De Waard verbood deze de wissel als­nog en moest G.V.V.V. met tien man verder.
„De beste man heeft het voor bei­de partijen verpest. Jammer”, vond Assink.

 

Door: Eit Hendriks

 

Gerelateerd artikel: Opnieuw remise tussen FC Lienden en G.V.V.V.