Simon Brouwer baalt van missen topduels

25 oktober 2014

VEENENDAAL – Als de selectie van G.V.V.V. donderdagavond nog druk aan het trainen is, ploft Simon Brouwer (29) op een stoel in de kantine neer. De captain van de Veenendaalse topklasser heeft apart van de groep getraind, hij re­valideert van een knieblessure.

„Het is of de duvel er mee speelt, maar dit is het derde jaar dat ik door een blessure in oktober niet kan spelen. Nu is het een kniebles­sure. Gelukkig zit er schot in de zaak. Ik heb de laatste weken stap­pen gemaakt. Met een beetje ge­luk kan ik binnenkort met de groep meetrainen.”
Het betekent wel dat de sportle­raar vandaag het duel van G.V.V.V. bij IJsselmeervogels mist en ook woensdag de kraker tegen AZ in het landelijke bekertoernooi, waarvoor een kleine tweeduizend kaarten in de voorverkoop aan de man zijn gebracht.

„Daar baal ik van, wedstrijden te­gen profclubs zijn de krenten in de pap. Dat heb ik in het verleden ondervonden. Maar ik moet reëel zijn. Het is belangrijker dat ik straks van waarde ben in de com­petitie. Die heeft prioriteit ten op­zichte van het bekertoernooi.”
Het is een logische reactie van de aanvoerder. G.V.V.V. is na de ecla­tante zege (5-0) op Kozakken Boys koploper in de zaterdagtop­klasse en de ploeg van trainer Erik Assink is er alles aan gelegen om die positie te consolideren.

„Geen gemakkelijke opgave. Maar tegen Kozakken Boys hebben we laten zien dat we weer gegroeid zijn. Ook als moeilijk bestempel­de duels trekken wij over de streep. Daarom heb ik vertrou­wen in een goede afloop tegen IJs­selmeervogels. We weten wat ons te wachten staat en hoe we daar­op moeten anticiperen.”
Vorig seizoen speelde G.V.V.V. drie keer tegen IJsselmeervogels, twee keer voor de competitie en één keer in de halve finale van de dis­trictsbeker. Alle drie duels gingen verloren, hoewel G.V.V.V. de boven­liggende partij was. „Die smet wil­len we graag wegpoetsen.”

IJsselmeervogels-G.V.V.V. (15.00 uur, sportpark De Westmaat, Spaken­burg). G.V.V.V., geblesseerd: Simon Brouwer (knie).

Door: Eit Hendriks