Slordig G.V.V.V. strandt in Scheveningen

25 augustus 2014
Veenendaalse topklasser geeft door geknoei in kwartier tijd duel tegen Scheveningen uit handen.
 
door Eit Hendriks

SCHEVENINGEN – Opnieuw stond er na afloop 4-2 op het scorebord. Net als vorig seizoen kreeg GVVV in en tegen Scheveningen een zu­re nederlaag te slikken. Trainer Erik Assink kon ook een bijna identieke nabeschouwing af­draaien. „We zijn de wedstrijd nog wel aardig begonnen, maar namen daarna de zaken veel te ge­makzuchtig op. Er was voor rust niemand die het voortouw nam, we grossierden in foute passes en maakten verkeerde keuzes”, foe­terde de coach. De donderdagtraining op natuur­gras had dus geen enkel effect ge­sorteerd. Gezien de slechte resul­taten in het vorige voetbaljaar (zes nederlagen en één gelijkspel) in de uitwedstrijden bij clubs die niet over kunstgras beschikken, was Assink van zijn geloof afge­stapt en had hij in Veenendaal op een bijveld getraind.

 
 Gezien de instelling van zijn spe­lers was die training volledig over­bodig. „We hebben de nederlaag volledig aan onszelf te wijten. On­nodig puntverlies. Dat zag je in de tweede helft, toen we ineens wel gingen voetballen. Maar die drie goals in de eerste helft heb­ben ons de das omgedaan. In een kwartier tijd hebben we de wed­strijd verloren.” Assink refereerde aan de drie tik­ken die Scheveningen tussen de vijftiende en 27ste minuut uitdeel­de. Eerst mocht de volledig vrij­staande Leroy Resodihardjo uit een corner de bal over doelman Christian de Haan inkoppen; 1-0. Twee minuten later liet het centra­le duo Tom Oostinjen en Wouter Bonke zich verrassen door de snel­le Mehmet Aldogan, die vervol­gens Resodihardjo zijn tweede doelpunt liet scoren: 2-0. Balver­lies van Roy Terschegget stelde Al­dogan in staat om alleen op De Haan af te gaan, die te omspelen, waarna de 3-0 voorsprong voor de thuisploeg een feit was.
 
Nieuwkomer De Haan (Achil­les’ 29) kreeg van Assink de voor­keur boven Johan Jansen, maar zal in de volgende wedstrijd, ko­mende zaterdag tegen Barend­recht, een betere indruk moeten achterlaten dan in Scheveningen.
 
Ook Oostinjen, die Bart Hulsbos verving, kon niet overtuigen en werd in de rust gewisseld. Danny de Leeuw moest voor extra aanval­lende impulsen zorgen.
 
Maar voor rust was GVVV via een goed genomen vrije trap van Joey Snijders toch wat dichterbij geko­men. Als Sherwin Grot net daar­voor een solo wel doeltreffend had afgerond was GVVV met een beter gevoel gaan rusten.
 
Grot kopte direct na de pauze ook nog op de paal en zette daarmee de toon voor de aanvallende pre­tenties van GVVV. Die daden­drang werd in de 57ste minuut be­loond. Uit een schitterende aan­val over meerdere schijven zorgde Terschegget voor de aansluitings­­treffer: 3-2. Meer zat er echter niet in voor GVVV. Aldogan maakte het ver­lies nog zuurder door een slipper­tje van Bonke af te straffen: 4-2. 
 
GVVV: De Haan; Hofman (81. Ouad­douh), Bonke, Oostinjen (46. De Leeuw), Adnane; Terschegget, Brou­wer, Den Hartog; Van Eck, Grot, Snij­ders.
De Leeuw heeft dubbel gevoel bij invalbeurt
 
 
SCHEVENINGEN – Echt vrolijk kijkt Danny de Leeuw zaterdag na de nederlaag (4-2) van GVVV bij Scheveningen niet. De middenvel­der, die deze zomer overkwam van Haaglandia, is weliswaar niet helemaal ontevreden over zijn in­valbeurt in de tweede helft, maar baalt dat GVVV de eerste competi­tiewedstrijd heeft verloren.
 
„Daarnaast had ik graag vanaf de aftrap in het veld gestaan. Ik ben iemand die altijd wil voetballen en liever niet op de bank zit. Na­tuurlijk snap ik ook wel dat het moeilijk is om als nieuwkomer een basisplek af te dwingen in een ingespeeld team. Dat kost tijd en daarbij moet je ook een beetje geluk hebben”, verklaart de inwo­ner van Utrecht. Trainer Erik Assink offert in de rust verdedigerTom Oostinjen op om met De Leeuw nog meer druk op Scheveningen te zetten. „Ik moest zoveel mogelijk de diepte zoeken en dat lukte bij vlagen aar­dig. Nog niet echt top, maar toch.
 
Jammer dat een paar voorzetten geen rendement opleverden.”
 
Twee minuten na de aansluitings­­treffer van Roy Terschegget, legt De Leeuw de bal panklaar voor Si­mon Brouwer, maar de aanvoer­der schiet over. „Dat bedoel ik dus”, sipt De Leeuw.