Staande ovatie voor Danny van Brenk

21 juli 2014

Sportpark Panhuis was afgelopen zaterdag 19 juli het toneel van een indrukwekkende wedstrijd. Danny van Brenk speelde samen met zijn oud-teamgenoten een benefietduel. Dit duel stond in het teken van de gezondheidssituatie van Van Brenk. Het werd een wedstrijd die de aanwezigen niet zo snel zullen vergeten.

 

De wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor het team van Van Brenk, maar dat was bijzaak deze middag. De opkomst met zijn zoontje, hand-in-hand, wekte misschien wel de meeste indruk, maar ook het laatste fluitsignaal zorgde voor een brok in de keel. Een staande ovatie van enkele minuten was het gevolg met daarop een langdurige stilte, waarna Van Brenk de spelers bedankte. In Nederland is de 32-jarige oud-G.V.V.V.'er uitbehandeld voor zijn zeldzame vorm van kanker. In New York zullen medici beslissen of er een speciale behandeling kan worden uitgevoerd. Danny van Brenk zal daar morgen (22 juli) naartoe vertrekken.

 

Beelden zeggen soms meer dan 1000 woorden. In een fotoalbum met daarin 214 foto's laat onze hoffotograaf Dick Gijsbertsen het verdriet, het voetbalplezier en de trots van deze middag zien. Door op onderstaande afbeelding te drukken komt u bij dit fotoalbum.

 

Wij wensen Danny veel succes, kracht en sterkte toe in zijn reis richting New York en zijn strijd tegen deze ziekte.

 

 

Hieronder een kleine selectie: