Sterkhouders G.V.V.V. ontbreken in Lisse

4 oktober 2014

VEENENDAAL – Het middenveld van topklasser G.V.V.V. wordt ge­plaagd door blessures. Vorige week zaterdag viel aanvoerder Si­mon Brouwer tegen Hoek (4-1 winst) al na zestien minuten uit en ook Wilco den Hartog kwam niet ongeschonden uit de strijd met de Zeeuwen.

Beide spelers hebben knieproble­men en vooral de blessure van Brouwer laat zich ernstiger aan­zien dan gehoopt. „De eerste diag­nose was dat de kniebanden wat opgerekt waren. Maar dinsdag na het fietsen werd de pijn weer er­ger. Op dit moment kan ik niet veel”, sprak Brouwer donderdaga­vond na de training.
„In overleg met Sander van de Hoef, onze fysiotherapeut, is be­sloten om een scan te laten ma­ken, zodat we de ernst van de blessure precies kunnen vast stel­len”, vervolgde de aanvoerder.
Brouwer gaat er van uit dat hij ze­ker een aantal weken uit de roula­tie is. „Mijn gevoel zegt dat ik ook de duels tegen Kozakken Boys en IJsselmeervogels niet haal. Die wedstrijden miste ik vorig sei­zoen ook al door een schouder­blessure.”

Den Hartog probeert nog wel de warming-up in Lisse te doen, maar schat de kans dat hij in actie komt op nihil. „Het zou een klein wonder zijn als ik kan spelen. Daarvoor voelt de knie niet goed genoeg aan.”

Trainer Erik Assink is blij dat hij deze competitie een brede bank heeft en vervangers staan te trap­pelen om de plaats van de gebles­seerde middenvelders in te ne­men. „Ik ben er wel uit”, zei As­sink donderdag met een knipoog.

Waarschijnlijk krijgen Tom Oos­tinjen en Danny de Leeuw van de coach de gelegenheid om zich te bewijzen. Het duel in Lisse wordt op natuurgras gespeeld. Daar heeft G.V.V.V. nogal eens problemen mee, omdat de Veenendalers gewend zijn op kunstgras te spe­len en te trainen.

FC Lisse - G.V.V.V. (14.30 uur, sport­park Ter Specke in Lisse).

G.V.V.V., geblesseerd:
Simon Brouwer (knie), Wilco den Hartog (knie).

Door: Eit Hendriks