Teleurstellend verlies G.V.V.V.

2 maart 2015

Capelle heeft aan één treffer genoeg om Veenendaalse topklasser met nederlaag naar huis te sturen.
 

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Zuur, pijnlijk en onverdiend. Met deze kwalificaties omschreef Erik As­sink, de coach van G.V.V.V., de 1-0 nederlaag, die zijn ploeg zaterdag tegen Capelle leed.
Daar viel op zich weinig tegenin te brengen, want onverdiend ver­loren op basis van het aantal kan­sen dat G.V.V.V. creëerde, was het zeker. Maar als je vervolgens die kansen niet benut en de tegen­stander dat wel uit een counter doet, kun je toch ook weer vraag­tekens bij de kwalificatie onver­diend verloren zetten.

Het gebrek aan scorend vermogen is een euvel, waarmee G.V.V.V. al geruime tijd kampt en dat was za­terdag bij Capelle niet anders. Na een kwartier had Sherwin Grot G.V.V.V. op voorsprong moeten zet­ten, nadat hij goed had geprofi­teerd van een foutje van verdedi­ger Jerry Tieleman. Alleen voor doelman Nick van der Ploeg schoot Grot de bal echter naast.
En na ruim een half uur verpruts­te Ismail Ouaddouh een prachtig uitgespeelde aanval over rechts met een ongecontroleerd schot.

Assink paste in de hele wedstrijd geen enkele wissel toe. Op de vraag waarom hij de falende Ouaddouh niet had gewisseld voor bijvoorbeeld Fahti Ben Ah­med antwoordde de coach: „Ach, dat was lood om oud ijzer ge­weest. Ik had geen echt goede ver­vangers op de bank zitten. Met dat gegeven heb ik te maken. Dan­ny de Leeuw was niet fit, Wilco den Hartog nog niet voldoende hersteld en uiteraard misten we in aanvallend opzicht Joey Snij­ders, die na zijn ongeluk nog steeds in coma ligt. Voor hem had ik graag gewonnen.”

Ook nadat Assink achterin één op één was gaan spelen leidde dat niet tot een voorsprong. Sterker, uit een tegenaanval kreeg Vladis­lav Smirnov van Rodny Hofman teveel vrijheid en op het diagona­le schot had doelman Johan Jan­sen vervolgens geen verweer: 1-0.
„Verdedigingsfout”, concludeerde Assink, die ook vond dat Jansen er bij het doelpunt niet goed uit­zag. Om de misère voor G.V.V.V. nog groter te maken, raakte de coach in de 85ste minuut ook nog Martin van Eck kwijt, die zijn tweede gele kaart ontving.

Toch was G.V.V.V. kort daarvoor nog dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Van der Ploeg maakte met een katachtige reflex de kopbal van aanvoerder Simon Brouwer onschadelijk.
Er wacht G.V.V.V. een drukke perio­de. Morgen is de bekerwedstrijd bij Meervogels’31, zaterdag de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis, dinsdag 10 maart thuis het inhaalduel met IJsselmeervo­gels en zaterdag 14 maart volgt ook thuis FC Lisse.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos, Adnane; Oostinjen, Brouwer, Ter­schegget; Van Eck, Grot, Ouaddouh.

Brouwer wilde maatje met zege ondersteunen

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Simon Brouwer, de aanvoerder van G.V.V.V., vond het na afloop van het met 1-0 verloren duel tegen Capelle ontzettend jammer dat hij en zijn ploeggenoten hun maatje Joey Snijders niet me een overwinning hadden onder­steund. Snijders ligt al twee we­ken in coma, na een ernstig au­to- ongeluk.

„We waren heilig van plan om met een overwinning van het veld te stappen om daarmee een gebaar te maken naar Joey, maar ook voor onze eigen gemoedsrust. We stapten met een spandoek met de tekst ‘ Keep on fighting’ het veld op. Daarmee wilden we aan­geven dat Joey moest blijven vech­ten voor zijn leven en dat wij er al­les aan wilden doen om hem daar­in te ondersteunen”, verklaarde de captain.
Het ongeluk heeft veel impact op de spelersgroep gehad, zoveel is wel duidelijk. „Ik weet dat we door moeten, maar er zijn toch ook situaties waarin je je afvraagt hoe het geweest zou zijn als hij er wel bij was geweest. We hebben ongelukkig verloren. Maar we blij­ven vechten voor betere resulta­ten. We hopen dat Joey dat ook doet en er goed uitkomt. Dat zou prachtig voor iedereen zijn.”

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: “Keep On Fighting”