Tom Oostinjen vertrekt naar SV Spakenburg

8 december 2014

De talentvolle verdediger is de eerste speler die komende zomer vertrekt bij de Veenendaalse topklasser. Oostinjen tekent in Spakenburg voor twee seizoenen.

 

Regelmatig speelde Oostinjen op de rechtsbackpositie, maar ook kon hij in het centrum van de verdediging en als verdedigende middenvelder uit de voeten. Met zijn snelheid, kracht en atletisch vermogen zorgde Oostinjen voor vele intercepties en dreiging. De verdediger miste dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en was twee keer trefzeker.

 

Carrière

Via VVIJ, sv Houten, Geinoord en Alphense Boys verhuisde de 23-jarige verdediger in 2010 naar de blauwe zijde van Sportpark Panhuis. Langzamerhand groeide hij in Veenendaal uit tot een vaste waarde.

 

Na drie seizoenen de blauwe kleuren van G.V.V.V. verdedigd te hebben, waarin hij tussendoor stage liep bij het Engelse Sunderland, verhuisde Oostinjen in de zomer van 2013 naar de profs van Go Ahead Eagles. Hij wist in het eerste elftal geen minuten te maken, maar kreeg bij de reserves wel speeltijd. Oostinjen koos vervolgens voor een terugkeer naar G.V.V.V., waar hij vooralsnog 19 wedstrijden in actie kwam. In totaal speelde Oostinjen 78 wedstrijden in dienst van G.V.V.V. Hierin scoorde hij vijf keer.

 

Tom Oostinjen scoort op 8 oktober 2011 de 2-2 tegen HHC Hardenberg. Foto: Dick Gijsbertsen

 

Wij danken Tom Oostinjen voor zijn jarenlange, trouwe dienst en wensen hem volgend seizoen veel succes bij SV Spakenburg!