[UPDATE] G.V.V.V. verliest voetbalicoon

25 september 2014

In memoriam

Hedenmorgen kregen wij het zeer trieste bericht dat vannacht op ruim 74-jarige leeftijd Jan van de Bovenkamp is overleden. Begin februari dit jaar kreeg Jan te horen dat hij leed aan ALS, een slopende ziekte waarvoor op dit moment helaas nog geen geneesmiddelen voor bestaan. Deze ziekte is Jan dus fataal geworden.

Jan van de Bovenkamp, klein van gestalte maar met de inzet en ijver van een reus, was meer dan 500 wedstrijden lang een van de grote steunpilaren in het eerste elftal van G.V.V.V. Nauwelijks 16 jaar oud, maakte hij al deel uit van het vlaggenschip van onze vereniging. Mede dankzij zijn niet te stuiten wil om te winnen werd G.V.V.V. eind jaren vijftig van de vorige eeuw driemaal op rij kampioen, een nooit meer geëvenaard fenomeen in de geschiedenis van onze club. Het bracht G.V.V.V. van de onderbond naar de tweede klasse, het toenmalig hoogste voetbal platform voor de zaterdag voetballers.

Ook na zijn actieve voetbalcarrière bleef Jan van de Bovenkamp een blauwe in hart en nieren. Trainen van de jeugd, altijd met raad en daad voor een ieder klaar staan of als supporter bij diverse wedstrijden van ‘zijn’ cluppie. Maar ook was hij een beetje het collectieve geheugen van de vereniging. Je hoefde Jan maar iets te vragen en de ene na de andere anekdote rolde uit zijn mond. Helaas, we zullen dat nu allemaal moeten missen, nu hij niet meer onder ons is.

Met gepaste trots kunnen we stellen dat Jan van de Bovenkamp als symbool aan de basis heeft gestaan van wat G.V.V.V. nu is, en hoopt te blijven. Nooit opgeven en altijd het hoogste na proberen te streven, maar dit alles wel met de menselijke maat.


Wij wensen de Familie Van de Bovenkamp en alle verdere nabestaanden heel veel sterkte toe in de komende tijd en willen hen bij deze van harte condoleren met het grote verlies.