[UPDATE] Rodny Hofman naar huis gestuurd

15 december 2014

De 26-jarige rechtsback heeft complicaties overgehouden aan een operatie aan zijn neus en bijbehorende luchtwegen.

 

Vrijdagmiddag leek de operatie in principe geslaagd, maar gisteren (zaterdag) kreeg Hofman last van fikse bloedingen. Hierdoor moest de Veenendaler naar de 24-uurs bewaking. Met twee bloedstolsels heeft de met spoed opgeroepen KNO-afdeling de bloedingen gestopt.

 

Zwak gevoel

Het is vooralsnog een te groot risico om Hofman naar huis te sturen. Later vandaag bekijken de artsen of de bloedvaten in zijn neus mogelijk worden dichtgebrand. Door het bloedverlies voelt de rechtsback zich redelijk zwak, maar desondanks hoopt hij morgen naar huis te mogen. Pas over een aantal weken kan gezegd worden of de operatie echt geslaagd is.

 

Update maandag 11.00 uur: Rodny Hofman is gistermiddag (zondag) vrij onverwachts naar huis gestuurd. De bloedproppen zitten nog steeds in zijn neus en ook is er sprake van bloedingen, maar niet zo erg als eerder. Deze proppen moeten loskomen. Zodra dit gebeurt zal zijn neus, normaal gesproken, weer gaan bloeden. Om zijn bloedvaten te verkleinen, heeft Hofman medicijnen meegekregen. Ook dient de rechtsback de wonden 6 keer per dag te reinigen met zout water. Het is voorlopig afwachten hoe snel Rodny Hofman zal herstellen.

 

Namens G.V.V.V. wensen wij Rodny veel sterkte en beterschap in zijn herstel!