Van Meegdenburg met treffers naar nieuw record

4 mei 2015

GENEMUIDEN – Met twee treffers te­gen SC Genemuiden heeft Dennis van Meegdenburg (41) zijn record als oudste doelpuntenmaker van de topklasse opnieuw scherper ge­steld. Maar ‘Opa’ Van Meegden­burg is natuurlijk ook de oudste speler, die ooit in de topklasse heeft gevoetbald.
Het lijkt schier onmogelijk dat an­deren hem dat nog na zullen doen. Naast zijn twee goals had de spits van G.V.V.V. met twee as­sists wel een heel groot aandeel in de 1-7 winst van zijn team op Genemuiden. Als altijd reageerde Van Meegdenburg laconiek op zijn uitzonderlijke prestatie.

„Ach, het is natuurlijk mooi als je belangrijk kunt zijn voor het elf­tal. Daarom ben ik teruggekomen. Om het team van dienst te zijn. Als dat lukt, geeft het een voldaan gevoel. Net als dat ene doelpunt afgelopen woensdag tegen Hoog­land, waardoor we met 1-0 won­nen en naar de bekerfinale gaan”, vertelde Van Meegdenburg.
Hij had gezien dat Genemuiden de eerste twintig minuten nog wel wat tegensputterde en zelfs door Jacco Riemens een 1-0 voor­sprong nam. Daarna was het over en uit voor de degradant en zette G.V.V.V. orde op zaken.

„We kregen de ruimte en de gele­genheid om ons combinatievoet­bal te spelen. We hadden het mid­denveld volledig in handen en dat hebben we goed uitgebuit”, vond Van Meegdenburg. In vier minuten tijd waren de rol­len omgedraaid. Sherwin Grot scoorde twee keer op aangeven van Van Meegdenburg: 1-2. Het eerste doelpunt van Grot was een fraaie. Met een heerlijke lob verschalkte hij doelman Albert Flier.

Vijf minuten voor rust was het al 1-3 door Van Meegdenburg. In het tweede bedrijf bracht Genemui­den noodgedwongen drie jeugdspelers in en deed zich het opmerkelijke feit voor dat Van Meegdenburg te maken kreeg met de zestienjarige Matthias Bre­man als tegenstander.
G.V.V.V. denderde vervolgens over Genemuiden heen. Door doelpun­ten van Tom Oostinjen, Rodny Hofman, Grot en Van Meegden­burg stond er bij het laatste fluit­signaal voor G.V.V.V. een eclatante 1-7 zege op het bord.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke, Huls­bos (73. Ben Ahmed), Adnane (73.Holman); Oostinjen, Brouwer (73. De Leeuw), Terschegget; Van Eck, Van Meegdenburg, Grot.

Gerelateerd artikel: Petje af voor G.V.V.V.