Wilco den Hartog aast op titel

23 juli 2014

Veenendaalse topklasser hoopt voor dit seizoen met sterk gewijzigde selectie op nieuwe successen.

 

VEENENDAAL – Natuurlijk vonden er mutaties plaats in de selectie van G.V.V.V. Acht spelers vertrok­ken, zeven nieuwe kwamen bin­nen op Panhuis. Het is de vraag of die wijzigingen ook substantiële veranderingen zullen aanbrengen in het fundament, waarmee trai­ner Erik Assink de voorbije voet­baljaren successen boekte.
Voor een aantal plekken is de con­currentie groter geworden, tot grote tevredenheid van Assink. In het verleden waren er spelers die zich verzekerd voelden van een vaste plek en in de ogen van de trainer wel een keer te gemak­zuchtig acteerden.

„Nou, druk van de nieuwe jon­gens voel ik niet, zo zit ik niet in elkaar”, stelt Wilco den Hartog maandagavond na de eerste trai­ning van G.V.V.V „Natuurlijk is het zo dat er meer spelers dan voorheen op één positie inzetbaar zijn. Dat is een goede zaak. Ik zie het meer als een verfrissing dan als concurrentie. Het kan een nieuwe impuls aan de groep ge­ven.”
Hij is net terug van een relaxte va­kantie in Turkije. „Lekker uitge­rust, weinig gedaan en de kop geschoond. Dat was ook nodig na de teleurstellende apotheose van de vorige competitie. Die 2-1 ne­derlaag tegen Spakenburg in de beslissingswedstrijd om het kam­pioenschap sijpelde lang door. Maar dat is nu weg. We gaan er weer fris en fruitig tegenaan”, lacht Den Hartog.

Dat de verwachtingen bij fans en publiek in het nieuwe voetbaljaar groter zijn dan in voorgaande sei­zoenen, is Den Hartog duidelijk.
„Ik ga daarom ook niet roepen dat we gaan inzetten op een plaats bij de eerste vijf. Misschien moeten we op het einde van de competi­tie wel tevreden zijn met zo’n po­sitie, maar op voorhand gaan we voor het hoogst haalbare, het kam­pioenschap. Met minder mogen we niet tevreden zijn. In mijn op­tiek hebben we er ook de trainer en de spelersgroep voor om die doelstelling te realiseren.”

Dan moet G.V.V.V. wel constanter spelen dan in het voorgaande sei­zoen, meent Den Hartog. „Tien nederlagen is natuurlijk te veel voor een kampioen. Het is dat de andere ploegen ook zoveel pun­ten verspeelden, anders waren we nooit bovenaan geëindigd. Mis­schien moeten we onze strijdwij­ze zo nu en dan maar een keer aanpassen en in uitwedstrijden niet altijd zo ongebreideld op de aanval spelen. Thuis vind ik dat we altijd aanvallend moeten voet­ballen. Dat zijn we aan onze trou­we aanhang verplicht.”
De middenvelder is ook nieuws­gierig hoe de voorhoede gaat pres­teren, nu Dennis van Meegdenburg er niet meer bij is. De spits is gestopt en was jarenlang de topscorer van de brigade van As­sink.

„Er zijn verschillende mogelijkhe­den om die positie in te vullen. Sherwin (Grot, red.) lijkt in eerste instantie de aangewezen persoon, maar misschien is ook Joey Snij­ders een optie, nu we er nieuwe, snelle buitenspelers hebben bijge­kregen. Ach, de praktijk zal het le­ren wie voor de goals gaat zorgen.
Feit is wel dat we altijd veel kan­sen creëren. Als we dan zorgen dat het rendement hoog is en we de zaken achterin dichthouden, komt het wel goed”, stelt Den Har­tog met een knipoog.

Deze week traint G.V.V.V. drie keer, waarna zaterdag de eerste oe­fenwedstrijd bij FC Lieden wordt gespeeld. Alleen Simon Brouwer en Grot ontbreken, zij zijn nog op vakantie.

 

Onder anderen Rodny Hofman (nummer 2) en Altay Tomruk werken aan hun balgevoel op eerste training van G.V.V.V. Foto: Herman Stöver

 

Erik Assink blijft voorzichtig

 

VEENENDAAL – Hij neemt het woord kampioenschap niet in de mond. Wil hij ook niet. Trainer Erik Assink van G.V.V.V. wil zich met zijn ploeg nog wel onder het groepje kanshebbers voor een ho­ge eindpositie in de nieuwe com­petitie van de zaterdagtopklasse scharen, maar om als titelfavoriet aangemerkt te worden, gaat hem veel te ver.
„De praktijk leert dat ploegen, die in voorgaande competities in de topklasse bovenaan eindigden, het seizoen erna moesten vech­ten voor lijfsbehoud. Katwijk de­gradeerde het voorbije seizoen zelfs als regerend kampioen. Daar­om is het behalen van minimaal 36 punten voor ons prioriteit nummer één. Met dat aantal denk ik dat we in veilige haven zijn.”
Wat er daarna op zijn weg komt, ziet de coach dan wel weer. „Maar op voorhand hoog van de toren blazen, heeft geen enkele zin.”

 

Van Brakel traint mee bij G.V.V.V. en VVA ’71

 

VEENENDAAL – Voetballer Bart van Brakel (27) houdt zijn conditie momenteel op peil bij de Veenen­daalse topklasser G.V.V.V. en hoofd­klasser VVA ’71 uit Achterberg. De geboren Wageninger zit voorals­nog zonder club. Zijn verbintenis bij eredivisionist SC Cambuur werd dit voorjaar niet verlengd.
Van Brakel voetbalde voordat hij naar Leeuwarden verkaste bij NEC, FC Den Bosch en FC Eindhoven. Bij de laatste twee clubs was hij in de eerste divisie basis­kracht. Van Brakel speelde 174 wedstrijden in het betaald voet­bal. Hij scoorde tien keer.

„Het is mooi dat ik op deze ma­nier in vorm kan blijven”, sprak Van Brakel maandagavond na van de eerste training bij G.V.V.V. „Na­tuurlijk hoop ik zo snel mogelijk onderdak te vinden bij een mooie profclub. Dat is nog steeds mijn ambitie. Als dat niet lukt, zal ik me moeten beraden op een maat­schappelijke carrière en gaan voet­ballen bij een amateurclub. Van dat scenario ga ik niet uit.”
Van Brakel, die in de jeugd van ONA ’75 speelde, is voor G.V.V.V. geen optie. De topklasser beschikt in de huidige selectie over voldoende middenvelders en qua budget is Van Brakel ook te duur voor de Veenendalers.

 

Door: Eit Hendriks