Wilco den Hartog deelt in malaise

10 november 2014

Met gemiste penalty deelt Wilco den Hartog in malaise van G.V.V.V.
 

MAASSLUIS – Even leek het erop dat G.V.V.V. zaterdag toch nog met een punt uit Maassluis zou terug­keren naar Veenendaal. Maar de in de 94ste minuut van het top­klasseduel tussen Excelsior Maas­sluis en G.V.V.V. door scheidsrech­ter De Brito Roque terecht toege­kende strafschop werd door Wil­co den Hartog niet benut. Het bleef derhalve 1-0 voor de thuis­ploeg. Daarmee was het demas­qué van G.V.V.V. langs de Water­weg een feit. „We moeten met z’n allen maar eens goed in de spiegel kijken”, vond Den Hartog later. „Want ons veldspel liet veel te wensen over. En dat valt niet één linie te verwijten, maar we hebben op al­le fronten gefaald. Daarbij hadden we Excelsior echt niet onderschat. Nee, ik kan het verlies alleen maar toeschrijven aan een totale off-day van onze kant.”
en Hartog had vooraf gedacht dat Excelsior als hekkensluiter meer achterover zou leunen. „Het viel me mee dat ze in de eerste helft wilden meevoetballen, er ook uitkwamen. Voor rust vond ik de wedstrijd behoorlijk open.”

Daarin kreeg G.V.V.V. een paar kan­sen om op voorsprong te komen, maar in de afwerking waren de Veenendalers erg ongelukkig. De paal stond een treffer van Roy Ter­schegget in de weg en ook werd een bal nog van de lijn gehaald. Meer wapenfeiten waren er aan G.V.V.V.-zijde eigenlijk niet.

„Ons tempo was te laag om Excel­sior echt in de problemen te brengen”, vond aanvoerder Den Hartog. „Het werd helemaal een moeilijk verhaal, nadat we op ach­terstand waren gekomen. Ze slo­ten hun linies om de voorsprong te verdedigen en wij waren on­machtig om een bres in hun ver­dediging te slaan. Nou ja, we kre­gen in blessuretijd één unieke mo­gelijkheid en die heb ik verprutst. Ik miste een strafschop en daar­door liepen we een gelijkspel mis.”

De voorsprong van Excelsior kwam in de 55ste minuut tot stand. Vincent van den Berg, ooit deel uitmakend van de jeugdoplei­ding van Arsenal, profiteerde via een snelle counter van balverlies van G.V.V.V. en gaf doelman Johan Jansen geen kans: 1-0.
Een kwartier later konden Van den Berg en Rodny Hofman van G.V.V.V. na twee keer geel gaan douchen en moesten beide ploe­gen met tien man verder.

G.V.V.V.: Jansen; Hofman, Bonke (62. De Leeuw), Hulsbos, Adnane; Ter­schegget, Den Hartog, Oostinjen; Van Eck (82. Ouaddouh), Grot (62. Brou­wer), Snijders.
 

Door: Eit Hendriks

Gerelateerd artikel: G.V.V.V. verliest van hekkensluiter